Ami az Egyesült Államokban történik, az egyszerre nagyon szomorú és teljesen érthető

2020. június 02. 20:22

Nem megengedhető, hogy a rendőrség intézkedése során fegyvertelen fekete bőrű emberek tucatjai haljanak meg.

2020. június 02. 20:22
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

 „Ami az Egyesült Államokban történik, az egyszerre nagyon szomorú és teljesen érthető. Nem megengedhető, hogy a rendőrség intézkedése során fegyvertelen fekete bőrű emberek tucatjai haljanak meg – olyan emberek, akiket nem vádoltak erőszakos bűncselekménnyel. Nem elfogadható, hogy a rendőrség máshogyan lépjen fel fehér és fekete bőrű emberekkel szemben; egyébként nemcsak az USA-ban, hanem sehol a világon.

Ha ártatlan emberek halnak meg, ott a poltiikának dolga van. És nem az a dolga, hogy a saját állampolgárainak lelövésével fenyegetve, keménykedve élezze tovább az ellentéteket, hanem az, hogy cselekedjen a változásért. Kétféle politikus van a világon: az egyik a válságban lehetőséget lát arra, hogy akár az emberek életét tönkretéve betonozza be saját hatalmát – a másik pedig azt a lehetőséget látja a nehéz helyzetekben, hogy változtasson a dolgokon. A George Floyd halálát követő tüntetésekben, ugyanúgy, mint a koronavírus-járvány során, elválik, melyik vezető hová tartozik. Ahogy az is, miért járnak rosszul azok az országok, amelyeket gyűlöletre építő politikusok vezetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2020. június 03. 19:57
Szeretnéd, hogy nálunk is ez legyen? te lukatlan 3,14-csa!
NTLLK
2020. június 03. 18:24
Hát nem is! Fegyvertelen fehér képződmények ezreinek kellene pusztulniuk!!!!!
1000bocs
2020. június 03. 18:20
Az mikortól lesz nem megengedhető, hogy valaki úgy hazudik ahogy kegyed? Két mondatot olvastam, két hazugság...
Esvány
2020. június 03. 15:29
"Ha ártatlan emberek halnak meg, ott a politikának dolga van." Most akkor kezdjem sorolni, hogy hány ártatlan nyugdíjast kínoztak meg, raboltak ki, gyilkoltak meg az öregező hazai ómigránsok? Politikusként felemelted a szavad ezek ellen? Ja, nem! Na, akkor kussolj, álszent farizeus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!