Az amerikai tüntetések elérték a Fehér Ház szomszédságát is

2020. június 1. 7:33
Könnygázzal kellett oszlatni a tömeget az Egyesült Államok fővárosában.

Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra. Washingtonban helyi idő szerint este 11 órától kijárási tilalom lépett volna érvénybe, ám nem sokkal előtte a Fehér Ház melletti utcákban már több mint ezren gyűltek össze és gyújtogatni kezdtek. A magukat tüntetőknek mondó vandálok több helyen is felszedték, gúlákba állították, majd meggyújtották a műanyagból készült útakadályokat. Az egyik utcában amerikai zászlót hajítottak az égő műanyagkockákra, s felgyújtották a Fehér Ház előtti park oldalán elhelyezett mobilvécéket is. Ez idő alatt a Fehér Házban tartózkodott az amerikai elnök és a családja is.

Az AP amerikai hírügynökség, egy neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatársra hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trumpot a péntek esti zavargásokkor rövid időre egy olyan földalatti bunkerba kísérték, amely terrortámadások esetén hivatott védelmet biztosítani a mindenkori elnöknek, ezt azonban egyetlen más médium sem erősítette meg. Arra nem tért ki az AP, hogy a bunkerban volt-e Trump családja is. Judd Deere, a Fehér Ház egyik szóvivője hétfőre virradóra újságíróknak csak annyit mondott: „soha nem kommentálnak biztonsági kérdéseket és döntéseket”. Washingtonban azonban nem csak a Fehér Ház körül gyújtogattak hétfőre virradóra, hanem a város áruházakkal, élelmiszerboltokkal, lakóházakkal teli északnyugati negyedében is. Muriel Bowser polgármester, aki maga is afroamerikai, vasárnap délután a Nemzeti Gárdától kért erősítést a rendőrök munkájának megsegítésére.

Az igazságügyi minisztérium a Nemzeti Gárda katonáit a kábítószerellenes hivatal (DEA) és a különleges rendőrségi biztonsági szolgálat munkatársaival erősítette meg, vasárnap este pedig Ryan McCarthy, a védelmi minisztérium államtitkára további 1200 katonát rendelt az utcákra a zavargók megfékezésére. A kijárási tilalom ellenére több amerikai nagyvárosban – köztük például New Yorkban, Philadelphiában, Atlantában, Chicagóban, Denverben, Minneapolisban vagy Los Angelesben is – folytatódtak a zavargások vasárnap éjjel. Helyi sajtójelentések szerint országszerte több mint 4000 embert vettek őrizetbe. A letartóztatott vandálok között volt New York polgármestere, Bill de Blasio lánya is. Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy egy hete egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt.

Összesen 321 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MTI-ben furcsa emberek dolgoznak. Most azt "felejtették" el közölni velünk a hír kapcsán, hogy a Fehér Házhoz közeli Szent János templomot is felgyújtotta az Antifa-irányította csőcselék. Nyilván ez nem egy szerethető hír, az MTI-ben dolgozó ügyeletes meg tette a dolgát...

Azt még senki nem magyarázta el, hogy a 2006 őszi önkormányzati választások előtt, ahol a Fidesz toronymagas esélyes volt, kinek volt érdeke a botrány? A budapesti események nélkül Tarlós már akkor nyert volna, így is csak 1,5 %-kal veszített, miközben országosan totális Fidesz győzelem született.

Válaszok:
Agnieszka | 2020. június 1. 11:41

Lipsike, itt azt nézzük tátott szájjal, hogy a szektavezetőtök, Schwartz Gyuri mekkora hatalommal is bír és mekkora károkat tud okozni...

Akkor még egyszer: kinek volt érdeke az önkormányzati választás előtt, hogy Budapesten szélsőjobbos rendzavarásokra lehessen hivatkozni, kinek volt érdeke, hogy ezt a Fideszre lehessen fogni? Ez melyik irányba terelhette a szavazókat? Van rá kétféle válasz.

Mélyállam kiadta a jelszót, aki beleköpött a levesükbe, annak pusztulnia kell.
Füstöljétek, űzzétek ki a goj kurafit, aki, bárhogyan kérleltük, elindult az elnökválasztáson, benevezett a kampányba.
Saját pártját is hátba támadta, amikor nem hallgatott a republikánus barátainkra, kampányolt.
És ami a legnagyobb bűn egy szőke, német genetikájú gojtól: Győzött, éppen úgy, mint az ír katolikus John nevű, 60-ban...
Ez ugyanaz a Soros-terror, mint amit Orbán ellen Magyarországon nyolc éve elkezdtek: Goodfriendékkel, Hadházyékkal, SzabóTimike, Kunfalvi, Molnár csaba, Niedermüller, Jakab, meg a többi szemét Soros-kollabo, és ugyanígy a Soros-terrorsejtek, az NGO-k és "jogvédő" civilek...
Amiből csak annyi következik: ez a Mélyállam működik, ugyanúgy Washingtonban mint Budapesten, ha veszélyt érez, a legaljasabb, fasiszta, übernáci módszereket alkalmazza.

Vannak itt szó szerint bérezéssel hsz-elők, akik napi akár 100 hsz-t eresztenek el, egyik aljasabb, mint a másik.
Volt javaslat, hogy 10-nél a Mandiner ne engedjen többet, de...

Ezzel a megalkuvásnélküliségeddel, minden tisztelet a tiéd.

Hogy a HírTV minek nevezte a felháborodott tömeget, az nem igen érdekes, én inkább azt kérdezném, miért a HírTV volt az egyetlen, amelyik közvetített? Ha a képernyőn látható események állítólag a jobboldalt terhelik. Nem tudom, hol láttál önkormányzati képviselőket, de az biztos, hogy nem a randalírozók között. A tüntetés után megindultak a bírósági eljárások, figyelmen kívül hagyva az azonosító nélkül intézkedő egyenruhásokat. Miért kellett volna Polt Péternek vádat emelni a randalírozók ellen, amikor ezek a vádemelések az események után megkezdődtek. Viszont miért maradt el a rendőri erőszak azonnali kivizsgálása?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. június 1. 10:59

Itt szabályos hajtóvadászatot indított a nemzetek feletti MélyÁllam Trump ellen.
Már itt tartanak:
"Washingtonban éjjel tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus Szent János-templom alagsorában is, a tűzoltók azonban hamar megfékezték a lángokat. Az 1816-ban felszentelt episzkopális templomot látogatja James Madison (1809-1817) óta valamennyi amerikai elnök. A Fox televízió munkatársa élő adásban közvetítette a történéseket. A riporter a templomba belépve betört ablakokat, összefirkált falakat talált. Kiderült, hogy az erőszakos tüntetők lerántottak egy amerikai nemzeti lobogót a templomban, majd lángra lobbantották."

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. június 1. 12:01

Veszélyes kombinacio, a ballib szövetséget kötött a nácikkal.

2006-ban a békés tüntetőket a rendőrök rányomták a randalírozókra.
Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a randalírozók miért voltak ott, ahol?

Megértem, hogy a ballib médiát képviselet, de a békés nagygyűlésén résztvevőknek egyetlen ütik maradt a távozásra, mert a többit lezaratta a ti Feritek Görgényivel.

Görgényi ki lett tüntetve!!!!

:-) azt mondta ndtad, a gazdasági kapcsolatokat megérted:-)
Akkor mégsem?
Az atomerőműben dolgozók anno az orosz bővítést partoltak, mert ismerik, jól működik és passzol az első ütemmel. Amikor gond volt, a franciák próbálkoztak, nem sikerült nekik megoldani a fűtőszál problémáját, az oroszokat kellett hívni.
A metró is orosz eredetileg:-))))))
A németekkel és Merkellel is bajod van az Északi áramlat miatt?

Ebben igazad van. Egyetlen útjuk maradt akart lenni:-))))
Ezért bocs:-)

És akkor jön az eröltetett laza humor, ala lipsi... Hányinger.

Ó, hát persze, csak a szokásos, ha színesek ölnek fehéreket, akkor ott csak a gyilkosságot említik meg, fordított esetben viszont muszáj a bőrszínt is megemlíteni. És természetesen az ilyen bőrszín szerinti különbségtétel nem rasszizmus, sőt.
(igen, a távolkekeltieket a fehérek közé sorolják be az Államokban, leginkább azért, mert szorgalmasak, habár megőrzik a különállásukat, de elfogadják a többségi törvényeket, és önerőből is sikeresek az egyetemeken és a munkahelyeken. Innen is látszik, hogy itt nem a bőrszín számít, hanem az, hogy kiket lehet eszközként felhasználni a nyugati kultúra ellen)

Azért a Katona Kálmán indulása volt a másik ok. Az is övön aluli volt.

Sajnos baloldalon ez egyáltalán nem meglepő, lásd Che Guavera kultuszát.

Az index nem vádolható jobboldali elhajlással, mégis elimeri a rendőrség hibáját:

https://index.hu/nagykep/2016/..

Csak az elírásban tévedtem:-)))

Ne viccelj! A francia atomerőművek nem passzolnak a meglévő oroszhoz. Ráadásul elbuktak a franciák, hiába hívta őket be a ballib.
Gondolom, azzal a logikával nincs bajod, ha az első ütemet az oroszok csinálták, akkor a második ütem legyen az elsővel kompatibilis.

Válaszok:
Karvaly | 2020. június 1. 12:22

Háááááát:-))) az alstommal elég sok gond volt. Pl betont kellett törni, mert nem fért el a kanyarban......
csak ezt az egyet mondom. Tarlós sokat tett a négyes metróért. Sőt, a hármas klímájáért is, csak a Gergő nem akarja ma már, hiába utaztak félmeztelenül.

Neked Putyin fóbiád van. Ez súlyosbodni fog, ha feloldják az orosz szankciókat. Megnyugtatlak, valamilyen szinten mindenki kereskedik velük, csak nem verik nagydobra.

Nem, a Krímnél arról van szó, hogy a többi nagyhatalom nem akar pénzt veszíteni bármilyen beavatkozáson. A Krím annektálása egyébként már a következménye volt az ukrajnai aknamunkának (Ukrajna leszakítása az orosz érdekszféráról, úgy, hogy a nyugati orosz flotta Ukrajnában, Szevasztopolban van -erre mindenképpen lépnie kell)
Ugyanaz a forgatókönyv, amit Grúziában történt, felhergelték a grúzokat az oroszok ellen, aztán amikor jöttek az oroszok és kérték a segítséget, az elmaradt.
Ezeken a háborúkon elképesztő pénzeket veszítenek az oroszok, és pont ez a célja ezeknek a háttérmunkáknak. (nem véletlenül mondta Nuland még a Majdan előtt, hogy ötmilliárd dollárt fektettek az ellenzékbe)
Ahogy az embargókon is rengeteg pénzt veszítenek az oroszok - és a legdurvább az, hogy itt nem a nagyhatalmak, hanem Európa a másik vesztes fél.

Szóval Amerika még nem egyezett ki, az akkor lesz, ha már nem tekinti az oroszokat önmagára veszélyesnek, vagy nincs elég pénze fenntartani a feszültséget a régióban, vagy ha meg tud egyezni az oroszokkal egy esetleges közös ellenféllel szemben.
Egyiket sem tartom túlságosan valószínűnek.

Előkerültek a régi bolsevik módszerek.

No igen, a balos csürhe minden alkalmat megragad a törésre-zúzásra.

Gondolom, ezt Vágó Istvántól tudod, aki ott sem volt:-)))

Erős machiavellista motívumokat lehet felfedezni abban, hogy először sorsukra hagyták a hiányosan felszerelt baranyai rendőröket a TV székházban (egy sarokra várakozott tőlük egy nagyobb létszámú csapat), hogy megteremtsék az indokot a brutális rendőrségi terrorra.

Gusztustalan vagy, az a fő baj veled.

Mind ballib? Mert akkor elfogultak:-))
Vágó bemutatta a rozsdásodást, mindenki kiröhögte:-))))

Igen és bocsánat:-))
Elnézést kérek Tőled.

Olyasmire emlékszem, , hogy amikor tervben volt Paks2, akkor a világon három helyen tudtak reaktormagot készíteni. Nem volt közöttük európai ország. Oroszok, amerikaiak és dél-koraiak tudták ezt, a franciák a dél-koreai megoldás köré adták volna a saját rendszerüket. Az orosz volt a legolcsóbb, a többi minimum a duplája volt.
Persze azt lehet sejteni, hogy ha az amerikaiaknak adtuk volna a megbízást, akkor csupa pozitív visszhang lett volna az amerikai sajtóban, és Goodfriend sem győzte volna dicsérni a magyar demokrácia állapotát, sőt, még a magyar ellenzék sem kattogott volna Paks-2-n, az tabutéma lett volna. A haladó demokrácia már csak így működik.

Válaszok:
pollip | 2020. június 1. 12:46

Azért az Index mostanában cikkezett arról, hogy az USA minden követ megmozgat, hogy ne készüljön el az Északi Áramlat 2, nem lennék meglepődve, ha a kiszivárgott telefonlehallgatás és a VW dízelbotrány is erről szólt volna (pláne, hogy utóbbi már évek óta köztudott dolog volt, és addig senkit nem zavart)

Hogy hagyhatnám? Tele volt a ballib médiátok Vágó rozsdásodásával.Sok ballib olvasó még mindig abban a hitben él, hiszen cáfolat nem jelent meg.

Azért kiabálta "Levegőt", mert József Attila versét akarta elszavalni.

Az is elég, ha közösségben elkövetett rongálásért, állami tisztviselő elleni erőszakért tényleges letöltendőt kapnak. Pár ilyen eset után nagyon megfogyatkozna a számuk.

Ami az utcán történt, az nem a HírTV közvetítésének hatására történt, nem azért történt, mert HírTV forradalomnak nevezte. Jobb érvek híján ebbe az egy valamibe csimpaszkodsz, mintegy fuldokló a szalmaszálba. Röhejes vagy. Ráadásul nem azt írtam hogy más médiumok is beszámoltak, hanem pont azt találtam érdekesnek, hogy nem számoltak be, a HírTV volt az egyetlen. Vagy olvasni nem tudsz, vagy értelmezni, vagy egyiket sem.

A tévészékházat rövid idő alatt fel lehetett volna menteni, de nem tették. Áldozatokat akartak, de az odaállított, erre fel nem készített rendőrök parancsnoka inkább visszavonta az egységet a székházba. Még egyszer: hol voltak azok az egységek, amelyek egy hónappal később sokkal enyhébb helyzetben sokkal brutálisabban léptek fel? Ez nem érv, ez kérdés, ha ezt sem sikerülne értelmezni.

Annyi levegőt mg kapott, hogy a vers címét elmondja.

Egyszerűsítsük le a kérdést. A kompromittálódott Gyurcsány úgy gondolta, erőt demonstrálva állítja helyre megtépázott tekintélyét. Beverem a pofátokat, ha sokat ugráltok, ez volt a mozgalmi emlőkön nevelkedett kádári KISZ vezető üzenete. Ezzel megágyazott a 2010-es kétharmadnak.

Nem vagyok atomügyi szakértő, de annyit tudok, hogy olyan teljesítményű reaktort, ami nekünk kell, eleve csak páran gyártanak, az ajánlatok műszaki tartalmát meg - pláne az átlagember számára - nehéz összehasonlítani. Vagyis egy ilyen versenyből - a Gripen beszerzéshez hasonlóan - valószínűleg évekig tartó politikai cirkusz kerekedett volna. Ráadásul a bejáratott technológia miatt az oroszok eleve komoly előnyben indulnak. Továbbá az is valószínű. hogy egy atom-projekt pályázata eleve nem teljesen publikus, nem is egyszerű és nem is olcsó, az esetleges és borítékolható vereséget a ny-európai és amerikai vetélytársak pedig valószínűleg presztízsveszteségként élték volna meg amiből évekig tartó további cirkusz kerekedik (ld. fent.)
Amúgy az egyes részegységek, pl. a turbinák, ha jól tudom, nem oroszok lesznek.

Igazad van.
Minden szempontból az oroszok voltak előnyösebbek.

Tisztességes volt. Jávor megtette a maga szokásos feljelentését, megvolt az általános és szokásos vizsgálat, ami mindent rendben talált, ugyan emiatt a határidők csúsztak.

Neked mostantól brusszellel van vitád, mert nem akadályozták meg:-)
Az normális, hogy két államfő tárgyal egy ekkora gazdasági beruházásról....

A rendőrségnek nem feltételezésekből kell kiindulnia, hanem a valóságból. Nem feltételezésből kell kiindulni, hanem meggyőződni, merre indul a tömeg, netán irányítani e tömeg mozgását. Nekik ehhez minden információjuk megvolt. Szóval leegyszerűsíthető az ügy, ahogyan azt leírtam, akarták, hogy minden úgy történjen, ahogyan az történt. Mit feltételeztek például a Madách téren a valóságban egymagában álldogáló Móczár István öttusa olimpiai bajnokról, hogy nyolcan vetették rá magukat? Erről máig elérhető felvétel van.

Egy orosz építésű erőművet műszakilag indokolt oroszokkal bővíttetni. Egyszer nyúltak hozzá a franciák, akkor is majdnem baj lett. Egy évig állt az egyik blokk, mire az oroszok megoldották, hogyan kell az összetört fűtőelemeket egy igen kockázatos helyzetben kiszedni.

Arról már nem is beszélve, hogy ha hitelből építik, bárki legyen az, az így is úgy is adósság. Ha pedig, ahogyan az felmerült, tulajdonrészt kérnek, az az energiafüggetlenséget csorbítja.

Igen, Index is azt írta, hogy volt valami bejáratott hajó valami nyugati cégnél, ami ilyen mélyvízi munkákat végez, na az hirtelen visszakozott (nyilván nem fenyegették meg, hogy tiltólistára teszik, ha közre mer működni az Északi Áramlat 2 építésében), az oroszok tartalék tervként vették ezt a hajót, de még sohasem volt tesztelve.
Hát most lesz.
Nyilván annyi közük van hozzá az amerikaiaknak, hogy ők szeretnének gázt eladni az európaiaknak, másrészt meg mert megtehetik, hogy közük legyen hozzá - ők erősek, az EU meg gyenge.

Nem volt értelme a versenytárgyalásnak, miért kéne kétféle technikát, amelyeknek együtt kell működniük, keverni? Ez műszaki kérdés nem politikai. Az oroszok a fél világnak építenek atomerőművet, ebben vannak olyan jók, mint bárki más. Egyébként az EU is elfogadta, főleg azok után, amikor versenytárgyalás után egyéb részegységekre nyugati cégek is kaptak megrendelést. A turbinát például a General Electric és az Alstom közösen szállítja. Csernobil nem konstrukciós hiba volt, hanem a felelőtlen személyzet hibája, ami ott történt, ilyen módon bárhol megtörténhetett volna.

Ordító a kontraszt: hasonló eseményre reagálva magyar fociultrák 100%-ig békés megemlékezést tartottak.

Persze Karácsony és társai szerint ők a nácik...

Szóval a rendezőknek legalább egy lépéssel a rendőrség előtt kellett volna járniuk.
Gondolatolvasóként leolvasni, ha a rendőr ott áll, én ide küldöm.
Te barom, aki provokál, az van mindig lépéselányben, ő irányít.
Mint itt.
Ha valamit hangosan bemondanak a legjobb szándékkal, és 2 percen belül belefutnak az odaszalajtott rendőrosztagba, most mit mondanál, barom?
Hogy a Fidesz-szervezők szándékosan ráküldték az embereket a rendőrségre.
Bizonyíték, hangfelvétel is van róla,
Te ennyire agyatlan, vagy ennyire tudatosan aljas vagy?
De ez már hadd ne legyen a mi problémánk.
Döntsd el magad.

Ugyanaz a MélyÁllam Minneapolis Antifái, mint Budapest Momentumai, Párbeszéd, DK, Kutyapárt kutyaemberekkel, mindenekelőtt Soros-prostikkal.
Ugyanaz az irányításközpont.

Olvasd el még egyszer, figyelmesebben.
Hatás-ellenhatás, akció-reakció, mindig a provokátor van előnyben, ha belemész, csak veszíthetsz.

Mondjuk ehhez a hírhez fontos adalék lett volna, hogy a Fehér Ház védelmében 50 (!) titkosszolgálati ügynök sérült meg... A Trump elleni célzott támadás nem IQ hiányos néger hőzöngők műve, ezt ugye sejtjük. Az amerikai kommentelők nevet is mondanak: SOROS Gyuribá a vén filantróp a hunyó szerintük. Biztos sok fideszes plakátot láttak, ugye hitvány lipsik?

"miért ne lehetett volna a hangosításban ezt a két mondatot ismételgetni, "
Elmondtam, és ezzel vége.
Hagyjuk az áramszedőket meg a nagymamákat, meg az efféle sémi finompúderezést.
Vé-ge.

Nem mondtam, hogy a franciák nem értenek semmihez. Majdnem 50 blokk működik náluk, nevetséges lenne ezt állítani. Akik az említett esetben hibáztak nyilván nem reprezentálják az teljes francia atomenergetikai ipart. Ugyanolyan okból írtam, miért tartom jobbnak egy orosz tervezésű atomerőmű oroszokkal történő bővítését, amilyen okból nem értem, miért kellett az Alstom metróhoz Siemens vezérlést venni, amikor akár az egyik, akár a másik gyártó egyben tudta volna adni a kettőt. Így viszont nyilván többletköltséget jelentett a kétféle, egymással valószínűleg nem kompatibilis rendszer összeillesztése. Ami az orosz metrót illeti, már nem az a színvonal, mint az elődje. Valahol olvastam, hogy például Hitachi hajtással készítették, és más részleteiben is használtak nemzetközileg elismert részegységeket. Az, hogy egy fontos vezérlő áramkörnek a tartúja rosszul lett méretezve, javítható, nem tartozik a vegzetes hibák közé. Az Alstom metró is eltévedt automata üzemmódban és Kelenföldön a kocsiszínbe vitte az utasokat, vagy érdekes módon, a Pillangó utcai felszíni szakaszon vizes időben nem tud biztonságosan megállni. Volt ebből ráfutásos baleset, de ilyen az orosz metróval nem fordult elő.

Csak nem értem, miért nem cseréltük már le az ott dolgozókat- tíz év volt rá...

Csak nem értem, miért nem cseréltük már le az ott dolgozókat- tíz év volt rá...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés