BKK: Jövő keddtől teljes létszámmal végzik a jegyellenőrzést

2020. május 28. 16:28

Jövő keddtől teljes létszámmal végzik a fővárosi tömegközlekedési járatokon a jegyellenőrzést – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

2020. május 28. 16:28

A közlemény szerint a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett intézkedések részeként a jegyellenőrök beosztását is módosítani kellett, de május eleje óta csaknem teljes létszámmal dolgoznak. „Az utasok döntő többsége becsületesen betartja az utazási szabályokat. Emellett azonban sajnos vannak, akik megpróbálnak visszaélni a járvány miatt megváltozott körülményekkel” – írta a BKK.

A közlekedési társaság jelezte azt is, hogy az elmúlt hetekben többször fordultak az utasok panasszal a BKK-hoz, miszerint még mindig vannak, akik utazásuk során nem tartják be a járvány miatt bevezetett alapvető egészségügyi előírásokat, például a maszkviselést, és az ideiglenes szabályokat. Ezért a BKK elrendelte, hogy a jegyellenőrök munkájuk során kiemelten figyeljenek a másfél méteres védőtávolságra az utasok és saját egészségük megőrzése érdekében – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2020. május 28. 19:09
A szociális távolság betartásával ez nem lesz könnyű. Mit csinál az ellenőr, ha elfut a bliccelő?
antioxi
2020. május 28. 18:55
A főpolgármesternek és az ötszáz alpolgármesterének fogy a lóvé. Emeljék fel a közlekedési jegy árát ezer Ft-ra a nagyobb népszerűség kedvéért. ps: Mindenki járjon biciklivel vagy gyalog (pld. Újpestről a Déli-ig, ez sokkal zöldebb-:)
pemete jakab
2020. május 28. 17:52
"BKK: Jövő keddtől teljes létszámmal végzik a jegyellenőrzést" Más országokban meg állnak át az ingyenes tömegközlekedésre.
Akitlosz
2020. május 28. 17:43
40 éve meg csak az mehetett le a metróra 1 forintért, aki vett jegyet. És ehhez nem kellett egy hadseregnyi ellenőrt foglalkoztatni. Ha valamit könnyen lehetne gépesíteni és automatizálni, akkor ez az a terület. De valamiért érdekükben áll az ellenőrsereg fenntartása. Talán különben sok lenne a munkanélküli Budapesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik