Fővárosi önkormányzat: A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé

2020. május 25. 21:06
A fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának Facebook-bejegyzésére reagált.

Közösségi oldalán Vitézy Dávid arról írt, hogy a Városligeti Építési Szabályzat módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mellé tervezett 700 férőhelyes parkolóház, de szerinte semmi szükség nincs a Városligetben új parkolóház megépítésére.

A főváros az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a Biodóm mellé tervezett állatkerti parkolóházat egyáltalán nem tervezi megépíteni. A helyét azonban biztosítják, mivel az OTÉK (Országos Településrendezési és Építésügyi Követelmények) parkolási normatívája szerint ez a kormányrendeletben szabályozott kötelességük – írták.

„Ugyanakkor az előző városvezetés és a kormány megállapodásában szereplő 1000 helyet 700-ra csökkenthettük. Ha pedig a Fővárosi Nagycirkusz elköltözik a területről, a kötelező parkolószám tovább csökkenthető. Ehhez azonban kormánydöntésre van szükség” – olvasható az önkormányzat közleményében.

(MTI)

Címlapképen: Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat- és növénypark, a biodóm a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. december 29-én.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vitézy azt írta, hogy ismét szerepel a parkolóház a friss vész tervezetben.
Tehát előzőleg nem volt benne.
Akkor melyik a hiteles? Vagy ki tudja jobban, hogy bele kell-e venni azt amit még sem akarunk építeni?

Miután az Főváros a többi ligeti építkezésbe akár a rendeletek ellenére is belenyúlt, erről viszont hallgatott, egyáltalán nem árt tisztázni a szándékokat.

Szerintem meg akarják építeni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés