Reakció Jakab Péter helyreigazítására

2020. május 23. 10:49

Apáti Bence
Facebook
Hibáztam. Nem a felvidékiekre, hanem a délvidékiekre tett megjegyzést Jakab Péter.

„Látom, Jakab Péternek pártja szétverése, és pártbéli riválisai kiszorítása mellett, arra is van energiája, hogy mezei publicisták írásaival foglalkozzon. Dicséretre méltó ez a szorgalom.

Egy április 25-ei publicisztikámban, amelyben többek között azt elemzem, hogy ez a derék politikus, milyen hatékonyan tette tönkre a Jobbikot, véletlenül Felvidéket írtam Délvidék helyett. 

Mint ismert, és mint arról oldalam követői már értesülhettek, Jakab Péter április 21-én egy olyan poszttal igyekezett felzárkózni a határon túli magyarokat támadó Szabó Tímea mögé, amelyben arról elmélkedik, hogy ő és a Jobbik magyar embereknek szerzett egészségügyi maszkokat, és magyar embereknek is fogja kiosztani azokat, ellentétben a magyar kormánnyal, amely például Szerbiába is juttatott a megszerzett védőfelszerelésekből. Értik? Szerbiába. Azaz Délvidékre. A magyarlakta településekre.

A ma már Gyurcsány szlogenjeivel kampányoló Jakab az én megítélésem szerint ezzel a posztjával azt üzente az ATV és a Klub Rádió legszorgalmasabb nézőinek, hogy nem tekinti magyar embereknek a délvidéki magyarokat. Az akciójáról videóblogot is készítettem, többek között az eheti Publi Cafe című műsorban is megemlítettem a Szabó Tímeát idéző húzását.

Azonban az április 25-ei írásomban sajnos Délvidék helyett Felvidéket írtam, talán a karantén okozta fáradság miatt, talán, mert a franc se tudja már követni, hogy az ellenzék prominenseinek épp melyik elszakított országrész lakóival van problémájuk. Párom, egyébként délvidéki származású, két éve a Szabadkai Színház meghívására táncoltunk március 15-én, úgyhogy nyilvánvalóan nem tudatlanságom, hanem slendriánságom vezetett a botláshoz.

Jakab Péter és csapata természetesen lecsapott a bakimra, és helyreigazítást követelt – de jure jogosan – hiszen valóban nem a felvidéki magyarokra, hanem a délvidéki magyarokra tett megjegyzést.

Hibámért elnézést kérek tőle, legközelebb kétszer is át fogom nézni az írásomat, ugyanis nagyon a szívemre venném, ha a jövőben olyannal vádolnám meg, ami nem igaz.

Tehát, hogy világos legyen: Jakab Péter az én értelmezésem szerint a délvidéki magyarokra értette, hogy nem érdemlik meg a segítséget, azaz ők nem számítanak Jakab szemében magyar embereknek.

Valószínűleg Jakab is így gondolja, mert a két vlogomra, amelyben helyesen idéztem, és amikben azt mondtam, hogy a délvidékieket nem tekinti magyarokat, nem nyújtott be helyreigazítási kérelmet. Ami finoman szólva is árulkodó.

A hibámért mégegyszer elnézést kérek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Másik helyreigazítás másik lapból:

Valótlanul állítottuk, hogy Rogán felesége a kosármeccsen összesen 24.000.000 forint értékű ékszert viselt.
A valóság ezzel szemben az, hogy az ékszereinek értéke 32.000.000 ft volt a meccsen.

Tudod Bence, Jakab Péter nem tűri, ha valaki hibázik. Nem tűri a hibákat. Örülj, hogy nem szólított fel téged lemondásra. Az Operett Színház balettigazgatói székből való távozásra.
Örülj, hogy nem akart beülni a te bársonyszékedbe is.
Szerencsés vagy Bence, Jakab tudja már a lábát emelni, rúgni, de piruettet még nem tud csinálni.

Mi ebben a minden? Mi az a minden amit éppen ért? Szerintem az országban mindenki érti, hogy Gyurcsány és Jakab nemzetellenes. Csak azok a szavazók érdeklik őket, akiknek a legaljasabb ösztöneire tudnak hatni. Amúgy meg a balliberális oldal tesz az emberéletekre. Nem számít nektek sem emberélet, sem haza, sem nemzet, sem gazdaság. Csak a hataloméhségetek. Minden szakértelem nélkül egyértelmű, hogy rongy emberek vagytok, balliberálisok! Hazátlan bozgorok!

Nadebazmeg, nem is Apáti írta, hogy a kormány Szerbiába szállít szájmaszkokat, miközben valójában Délvidékre szállított az ottani magyaroknak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés