Gyújtogattak az új korlátozások miatt Görögországban

2020. május 15. 18:57
Körülbelül 200 tüntető gyűlt össze a város utcáin, a vandál cselekmények miatt a rendőrök beavatkozása is szükségessé vált.

Több tucat tüntető gyújtogatásba kezdett a görögországi Lárisza utcáin pénteken, miután a koronavírus-járvány helyi fellángolása miatt új kijárási korlátozásokat vezettek be a városban.

A polgári védelmi hatóság előzőleg 14 napig tartó éjszakai kijárási tilalmat rendelt el Láriszában, és kötelezővé tette az arcmaszk viselését mindenkinek, aki elhagyja otthonát.

A városban 637 frissen tesztelt emberből 35-en koronavírusosnak bizonyultak. A szűrést azután végezték el, hogy egy helyi lakos temetésén feltehetőleg több emberre is átterjedt a vírus. Az igazoltan fertőzötteket a szakemberek pénteken egy egészségügyi intézményben akarták elkülöníteni, de a betegek nem voltak hajlandóak erre.

Körülbelül 200 tüntető gyűlt össze a város utcáin, a vandál cselekmények miatt a rendőrök beavatkozása is szükségessé vált. Néhányan kövekkel dobálták az újságírókat is. A tiltakozók felháborodását növelte, hogy országos szinten már fokozatosan lazítottak a kijárási korlátozásokon.

Csütörtökön a hatóságok 10 megerősített koronavírusos esetet és egy halálos áldozatot jelentettek az országban. A közel 11 milliós Görögországban eddig összesen 2770-en bizonyultak igazoltan koronavírusosnak, a betegségbe 156-an haltak bele.

(MTI)

(A kép forrása: thenationalherald.com)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés