Kinyitnak júliusban a görögök a turisták előtt

2020. május 6. 18:23
Az idegenforgalom adja Görögország hazai össztermékének 30 százalékát.

Görögország július elsején megnyílik a turisták előtt. Ugyancsak szerdai közlés szerint Dánia még csak nem is tervezi, hogy feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárát az idegenforgalom számára.

A görög kormány tudatta, hogy még nem dolgozták ki teljesen a turizmus újraindításának részleteit, de május 15-ig elkészülnek vele, egyebek közt az egészségügyileg biztonságos utazás körülményeit szabályozókkal, továbbá szektor pénzügyi támogatásának mikéntjével. Az idegenforgalom adja Görögország hazai össztermékének 30 százalékát. A szállodák, éttermek, utazási irodák egyharmada csődtől tart a járvány miatt. Eddig 45 ezer munkahely szűnt meg a szektorban a ragály miatt.

A jelenlegi helyzetben turistáknak nem szabad Dániába érkezniük, mert magukkal hurcolhatják a koronavírust” – mondta Nick Haekkerup igazságügyminiszter szerdán a dán parlamentben egy kérdésre válaszolva. Megjegyezte, hogy több város polgármestere kérte a dán-német határ megnyitását az idegenforgalom előtt, és – mint mondta –  a szükségesnél tovább nem fogják zárva tartani a határátkelőket. A skandináv ország március közepén „zárkózott be” a koronavírus-járvány miatt.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az év elúszott. Hiába nyitnak ki a görögök, nagyon kevés angol, német stb. lesz képes arra, hogy egyáltalán eljusson odáig.

Viszont ez egy jó alkalom minden országnak arra, hogy elgondolkodjon rajta, milyen turizmust szeretne valójában. Mert elég egy röpke járvány, és azonnal bedőlnek a tömegturizmusra berendezkedettek. Mi még nem tartunk ott, mint például a görögök és az olaszok, tudnánk korrigálni. Kell-e nekünk ez a sok hülye gagyifesztivál Budapestre, a nyugati csőcselékre alapozó romkocsmázás és a többi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés