Hogy mivel kell „megbirkózni” a járvány felelős kezelésekor?

2020. április 10. 18:02

Karácsony Gergely
Facebook
Ahol sok idős, beteg ember él együtt, ott különösen nagy a járvány elterjedésének kockázata.

Hogy mivel kell „megbirkózni” a járvány felelős kezelésekor, arról álljon itt néhány tény:

- Meg kell birkózni a magától értetődő felismeréssel, hogy ahol sok idős, beteg ember él együtt, ott különösen nagy a járvány elterjedésének kockázata, az idősotthonok, nyugdíjas házak és a hajléktalan-ellátás is ilyen nagy rizikófaktort jelentő helyek szerte az országban.

- Meg kell birkózni azzal a felismeréssel, hogy az ilyen idősotthonokba és a hajléktalan-ellátásba se kerülhetnek vissza emberek a kórházakból negatív vírusteszt nélkül.

- Sajnos meg kell birkózni azzal, hogy a fővárosi idősotthonokba és a hajléktalan-ellátásba is küldtek vissza a kórházak olyan embereket, akiket nem teszteltek.

- Meg kell birkózni azzal, hogy erről a tarthatatlan helyzetről magam több felhívást küldtem az egészségügyért is felelős miniszternek és a tisztifőorvosnak több mint egy héttel ezelőtt.

- Meg kellene birkózni azzal, hogy ezekre a levelekre valamilyen válasz szülessen már végre.

- Ahogy több európai országban történik, végre Magyarországon is meg kellene birkózni azzal, hogy azonnali hatállyal elkezdjék az ország összes idősotthonának szűrését az önkormányzati, a magán és az egyházi fenntartású intézményekét is. Meg kell birkóznia ezzel a kormánynak, mert ez az ő dolga.

- Meg kellene birkózni annak elfogadásával, hogy az, hogy a kormány helyett a főváros saját hatáskörben, saját beszerzéssel elkezdte az idősotthonainak szűrését, valójában életmentő beavatkozás volt.

- Mert én nehezen birkózom meg azzal, hogy belegondoljak, mi történt volna, ha mi nem kezdjük el magunk a szűréseket és nem állunk a nyilvánosság elé.

Akkor nem tudnánk, hogy az idős és beteg emberek elkapták a fertőzést, akkor nem vinnék el őket a járványkórházba és nem kapnák meg az életüket védő kezelést?

- Mert meg kell birkózni a ténnyel, hogy a kormány válságkezelése nem lehet politikai alapú, sem kapkodó, csakis felelős, megfontolt és együttműködő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elkúrtuk - ezt nem nagyon találom a szövegben, Geri.

Müller mismanagment, amit a fővárosra akarnak tolni.Cili nénin mindenki röhög

Nem az egészségügyi miniszter, a tisztifőorvos fogja beszerezni a védőeszközöket, fertőtlenítőszereket, nem ők alkalmazzák az orvost, hanem a fenntartó feladata megoldani. Erre ott van Gy.Németh Erzsébet alpolgármester.

Egyébként el kellene olvasni az Idősek Otthona Szervezeti és működési szabályzatát és akkor nem fogalmazna meg ilyen badarságokat.

Karácsony még szabadlábon van?

Most képzeljétek ezt a lúzert meg a csapatát a kormány helyére. Szerintem a fél ország már lélegeztető gépen lenne, vagy a temetőbe.

Valszeg fordítva történhetett. Az otthon nem szólt a kórháznak, hogy virusfertozott környezetből viszik a beteget.

Nagyon birkózhatnekja van.

Karácsony olyan, mint a szőke tanuló vezető
Szőke tanulóvezető az oktatóhoz:
- Mennyire van szükségem, hogy tudjak vezetni?
- Körülbelül háromra...
- Három órára? Az jó.
- Dehogyis! Három autóra!

Miután a lelkén szárad egy csomó ember halála elment filozófusba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés