„Lakájmédiázik” és hárít az idősotthon ügyében Karácsony, pedig borzasztó a valóság

2020. április 7. 19:15

Írta: Joó István
Miközben a főpolgármester a Mandinert vádolja hazugsággal, a Péterfy Kórház főigazgatója szerint a fővárosi fenntartású Pesti úti szociális otthonból általában elhanyagolt állapotban és sokszor rühesen érkeznek a betegek.

A „Halál, rüh és koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában” című cikkünk olvastán a főpolgármesternél olyannyira elszakadt a cérna, hogy hazudozással vádol minket, írása végén pedig kijelenti: „a lakájmédiával szemben helyreigazítási kérelemmel éltünk. Pedig megtehettük volna, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve rémhírterjesztőkként fenyegetjük börtönnel a propagandistákat.”

Vasárnapi írásunkban beszámoltunk arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Pesti úti Idősek Otthonában, amelynek mintegy 550 lakója és 200 alkalmazottja van, felütötte a fejét a koronavírus-járvány. Bő másfél hete

egy karanténba került, úgynevezett kontaktált (tehát koronavírus-beteggel kapcsolatba került) idős lakó a karanténban elhunyt.

A főpolgármester ehhez képest azzal vádolja portálunkat, hogy hazudtunk „egy idős asszony halálának okáról”, noha csupán annyit állítottunk, hogy tudomásunkra jutott: másfél hete egy, az otthonban lakó idős asszony karanténba került, majd elhunyt. Ezt egyébként onnan tudjuk, hogy a XVII. kerületi önkormányzat értesítést kapott erről a hatóságoktól. Mivel a helyhatóságnak akkor is érdeklődnie kell a karanténba került személynél, hogy van-e valami bevásárlásra szüksége, ha fővárosi fenntartású intézményben él, Horváth Tamás polgármester utána próbált járni az ügynek, de akkorra az idős asszony már elhunyt a karanténban.

A nyomasztó fejlemények elmúlt hét kedden (március 31-én) váltak láthatóvá, ekkor újabb karanténhatározatot született, ezúttal arról, hogy a Pesti úti otthon földszintjének 64 lakóját szobánkénti karantén alá helyezték. De erről az ország még mindig nem tudhatott. Két nap múlva, csütörtökön 5, majd pénteken további 13 lakót szállítottak el koronavírus-fertőzés miatt. A főpolgármester és hivatala csupán péntek (április 3-a) délután adott hírt arról, hogy koronavírussal fertőződtek meg idős lakók a Pesti úti intézményükben.

Előző cikkünk fontos része volt, hogy egy egészségügyi alkalmazott, az ország legnagyobb sürgősségi ellátóintézményéből, neve elhallgatását kérve nehezményezte, hogy a Pesti úti Idősek otthonából az utóbbi időkben úgy érkeztek folyamatosan betegek a kórházukba egyéb problémákkal, hogy az idősotthon nem adott tájékoztatást az intézményben napok óta jelen levő vírusjárványról. Ezzel gondatlanul veszélyeztette a sürgősségi egészségügyi kollégákat, de az ottani betegeket is. Ha ebből kifolyólag meghal valaki, akkor gondatlan halálokozás történt, vélte a szakember. Elárulta,

az ügyben feljelentést is tett a rendőrségen.

Ugyanő arról a hajmeresztő jelenségről is beszámolt, hogy a Pesti úti Idősotthonból más egészségügyi okokból kifolyólag küldött idős lakók gyakran érkeznek rühvel fertőzötten. Ez az egészségügyi alkalmazott szerint súlyos higiéniás ellátási hiányosságot vet föl, emiatt pedig félő, hogy a koronavírus még inkább el fog harapózni egy olyan intézményben, ahol a higiéniás helyzet problémás. Hiszen  – ahogy ismételt megkeresésünkre fogalmaz – a rüh nagyon nehézkesen terjed, de a COVID-19 igen gyorsan és könnyen. A főpolgármester azonban a Facebook-posztjában ezen a ponton is hazugnak nevezi a Mandinert, szerinte csak a „lakájmédia” hazudott „az intézmény higiéniai állapotáról”. 

A rühfertőzés kapcsán megkerestük hivatalosan is az érintett sürgősségi kórházat, cáfolják vagy erősítsék meg informátorunk azon állítását, miszerint gyakori jelenség, hogy a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősotthonból gyakorta rühfertőzött betegek érkeznek az intézménybe. Dr. Sásdi Antal, a Péterfy Kórház főigazgatója az alábbiakat írta érdeklődésünkre: „Ma délelőtt tartott igazgatói értekezleten az Országos Traumatológiai Intézet igazgatójától azt a választ kaptam, hogy

a Pesti úti szocotthonból beérkező betegek általában elhanyagolt állapotban érkeznek traumás sérüléssel,

ilyen eset volt tegnap is, és becslés szerint harmaduknál észlehető rühesedés. Értekezlet után felvettük a kapcsolatot a fővárosi járványügyesekkel, felhívtuk figyelmüket az észleltekre.”

A keddi napon ráadásul a koronavírussal kapcsolatban megtartott, szokásos sajtótájékoztatóján Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos újabb, minden eddiginél brutálisabb adatokat ismertetett a Pesti úti idősek otthona kapcsán: a tesztelések jelenlegi fázisában

az intézményben 53 ápoltnak és 12 ápolónak lett pozitív a koronavírustesztje.

A főpolgármester eközben újabb Facebook-poszttal jelentkezett a témában, ahol már arról beszélt, hogy megkéri a kormányt arra, hogy indítson tesztelést a fővárosi idősotthonokban.

Összesen 328 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A főpolgármester eközben újabb Facebook-poszttal jelentkezett a témában, ahol már arról beszélt, hogy megkéri a kormányt arra, hogy indítson tesztelést a fővárosi idősotthonokban.

Nem arról volt szó, hogy Soros György személyesen tesztel az
egészségügyi dolgozók védelmében? Minek ehhez a kormány?

Úgy látom nemcsak a politikusok hazudnak, hanem az egyes
kommentelők is.

Önkormányzati fenntartású.
Sőt, a fenntartónak kell biztosítania a vedoeszkozoket!

Nyilván átpörgették a pénzt a magánlaboron. Számlák rendben, pénz a zsebben.

No, Kergeri, ez rádégett. Feri kicsinált a jótanácsaival és most röhög a
markába. Mi a fasznak vállaltad el?

Szerinted a főorvos csak az elmúlt félévről beszélt, amikor a rühes betegeket emlegette? Tartok tőle, hogy nem...

Karigeri nyilvánvalóan durván hibázott, meg is lesz ennek a böjtje. De ennek az Intézménynek több, mint négy éve ugyanaz az ember a felelős vezetője. Hol volt ő, jelentette-e az állapotokat, rühesség etc. ( hányszor és kinek), kért-e segítséget, ezt nem tudjuk. Ezeket az intézményeket időszakonként rendszeresen ellenőrzi a független ÁNTSZ ( mikor voltak ott) vagy jogutódja, bár az elsődleges felelős az Önkormányzat. De folytathatnám, a kórházak jelentették-e a higiénikusnak azt, hogy rühes betegek jönnek ebből az intézményből. Valószínűleg ez az egész így ment volna még sokáig, ha nem üt be a COVID.

Tarlós el tudta tartani a színházakat, Karácsony pedig rinyált, hogy neki erre nincs pénze. Rendben, kaphat pénzt, de bianco csekket ne várjon. Ha ő szabad város, ha ő városállamként akar villogni, akkor ne kunyeráljon pénzt a kormánytól.

Nem volt szó megfingatásról, csak arról, hogy a pénzzel együtt jár a vezetés kiválasztásába való beleszólás joga. De lehet szabad városhoz méltóan eltartani a színházakat. Persze, úgy, ahogyan Tarlós tette, részrehajlás nélkül.

Ezt tőled én is szintúgy kérdhetem.

Hát, egyelőre ti vergődtök, mert vagytok itt egy páran, de egyetlen értelmes válasz nem jött egyikőtöktől sem.

Megértem, favoritjaitok küzdenek, mint disznó a jégen, mert a mostani helyzetben nekik nem osztanak lapot, legfeljebb kibicelhetnek. Lásd be, most nem az ajtónak rohanó, majd a nadrágjára zsebkendőt kötő Kunhalmi, a kurva ütős képeket hason fekve megálmodó Bangóné, a lépcsőkorláton mászó Hadházy, a földön fekve áldozatot játszó Varjú, a bunkó és pökhendi stílusú Jakab és Tordai játszadozásai a fontosak. Most komoly dolgokról van szó, és több, mint egy éve vergődnek és közben szívósan bizonyítják, hogy ezek távol állnak tőlük.

Ennyit rólatok.

Jaj, ne sivalkodj már állandóan! Ez most nem a ti időtök. Leül, nyugton marad, nem fog fájni. Sajnos, a kormány a többi normálissal együtt kénytelen titeket is megóvni a járványtól és következményeitől.

"A legnépszerűbb ellenzéki politikus", Karácsony, ha hatékonyan csinálni kellene valamit, mindig bedobja a törülközőt, bénult, felelősséget hárít, hibáztat. Szánalmas béna kacsa!

Ami nyilvánvaló - Karácsony tetteiből -, azt nem kell "kitalálni"...

"A főpolgármester eközben újabb Facebook-poszttal jelentkezett a témában, ahol már arról beszélt, hogy megkéri a kormányt arra, hogy indítson tesztelést a fővárosi idősotthonokban."
Aha, a bal-lib csodafegyvere, a menekülés, a felelősség másra kenése.
A független, Somos-Simon-Bombera-Rónai-féle ATV valahogy elfelejtette azt a szót: rüh...

Karácsony Gyurcsány lakája lakájozik?

es meg negy evig tombol a Gerikauszt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés