Fake News Tábor, Magyarország

2020. április 6. 12:24

Szentesi Zöldi László
888.hu
Immáron ötödik alkalommal tekintjük át, hogyan kell igazán hatásos álhírt gyártani.

„Figyelem, figyelem! Mindenkit szeretettel köszöntök idei Fake News Táborunkban! Immáron ötödik alkalommal tekintjük át, hogyan kell igazán hatásos álhírt gyártani. Mai leckénket két klasszikustól, két igazán profi hazudozótól vesszük: a világhírű New York Timestól és a hazai 24.hu-tól. Figyeljék a klaviatúrájukat, mert csalnak!

Lássuk először az alaphírt, idézzük a 24.hu tolmácsolásában, magyarul. Megjelent vasárnap, és nem más ültette át az eredetit, mint Kerner Zsolt, aki valaha itt ült az első és a második Fake News Táborban – egy kicsit a mi tanítványunk is. Nagyon büszkék vagyunk rá, veretes hazudozó és arany fokozatú Fake News Master lett belőle. Tessék, itt a tananyag, mindenki önállóan klikkeljen rá, nyisson új ablakot.

Megvan? Most lássuk részletesen, hogyan kell bizonyítékok, konkrétumok és információk nélkül gátlástalanul hazudni! Az egyszerűség kedvéért kisebb részekre szedjük a mestermunkát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nagyon használom az X-et:-)

Ez milyen duma már!:
"A cikk címében és szövegében eredetileg a tömeges megbetegedések szerepelt a community spreading fordításaként. Ám a kifejezés jelentése és fordítása még nem tisztázott, így változtattunk a címen, amíg nem sikerül tisztázni a NYT pontos állítását."
Baszki! Vegyétek elő az eredeti magyar szöveget, amelyet ti írtatok meg és fordítottatok angolra, és küldtetek ki a NYT-nak, hogy jelentessék meg ottani cikként.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés