Tusk vírushoz hasonlította a magyar miniszterelnököt

2020. április 2. 7:35
Judi Tamara
Magyar Nemzet
Az EPP elnöke kizárással fenyegette meg a Fideszt.

„Tegnap sem csitultak az indulatok a koronavírus-törvény körül: Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és az Orbán-kormány kritikusa a pártcsaládból való kizárással fenyegette meg a jelenleg felfüggesztett tagsággal bíró Fideszt. Tusk a néppárt tagjainak tegnap küldött levélben azt írta: bár korábban sokan nem akarták kizárni a Fideszt a pártból, idővel ismét el kell gondolkozni a kérdésen. – Most fontosabb dolgunk is van, a világjárvány legyőzése a prioritás, de eljön az idő, amikor ismét mérlegelhetitek az álláspontotokat – üzente.

A lengyel exminiszterelnök 24 órán belül sokadszorra kezdett fenyegetésbe. Novák Katalin az egyik ilyen bírálatra, miszerint Orbán Viktor győzelme egyenlő az EU lerombolásával, a magyar kormányfő pedig oltás helyett vírushoz hasonlóan viselkedik, úgy reagált: nem mi jelentünk veszélyt az unióra, hanem azok, akik elfedik az igazságot, és akkor is feszültséget szítanak, amikor az egységre és a járvány legyőzésére kellene törekedni. – Engem meglep, hogy éppen Donald Tusk az, aki már az EU-t temeti – tette hozzá a Fidesz külügyekért felelős alelnöke, egyúttal károsnak és megalapozatlannak nevezve a kormánypárt néppártból való kizárására tett törekvéseket.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy az otthon ellenzékben lévő Dán Néppárt egyetlen európai parlamenti képviselője a Fidesz kirúgását kezdeményezte a koronavírus-törvény apropóján. Tegnap a kormány egy másik rutinos bírálója, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter is megszólalt a kérdésben. A törpeállam minisztere, a Szocialista Munkáspárt politikusa a német Die Welt hasábjain követelte, hogy hazánk ezentúl ne ülhessen oda az uniós tárgyalóasztalokhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az EPP elnöke kizárással fenyegette meg a Fideszt." Nyugi Tusk, harminc egynéhány éve is jó vicc volt, ha valakit akkor kizárt a PPPárt.

A körtelefon egészen más dimenziókban is működik immár.
De ezt már nem a pesti, hanem a nyújjorki Dohány utcából vezénylik...
A telóból természetesen Tusk sem maradhatott ki, aki igyekszik még eminensebb lenni a séminens kívánság - PARANCS! - teljesítésében...

felucca 2020. április 2. 7:46
185
A rendeleti kormányzást kihasználva kicsit titkosítjátok a Budapest-Belgrád.projektet? Ennek mi köze a járványhoz? Smitt marcsi kap ingyen ingatlanokat? Niylván a járvány miatt.

Ugye, ezek kínosak lennének a parlamentben?

Elmentek ti a jó kurva anyátokba!

A házmesterek tömegesen jelentenek fel ezért a rémhírterjesztésért.

Pont ezt a hitvány kis buzit kellett megválasztani a Néppárt vezetésére? Bár elég selejt volt a kínálat, tény.

Én is hasonlítok: Tusk egy tulok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés