A járvány és a globalizmus ára

2020. április 2. 11:16

Ann Coulter
Taki's Magazine
Úgy kell nekünk, hogy mindent Kínában gyártatunk! De ne aggódjunk, állítólag Kína sosem tenne keresztbe a „globális ellátási láncnak”.

„Trump egyetlen bosszúsága Kínával kapcsolatban az, hogy hazudott a vuhani vírussal kapcsolatban, ezzel engedve, hogy az elterjedjen a világon.

Nekem kicsit több bajom van Kínával, kezdve azzal a ténnyel, hogy denevéreket esznek. Az ebből kifolyólag elindult világjárvány így is, úgy is elég rossz, de az új válságunk a gyógyszerválság.

Úgy kell nekünk, hogy mindent Kínában gyártatunk! De ne aggódjunk, állítólag Kína sosem tenne keresztbe a »globális ellátási láncnak«. 

Hupsz, Kína maszkokat és lélegeztetőgépeket raktároz be.

És van még pár jó hírünk. 

A New York Times szerint Kínában készül az antibiotikumaink, a C-vitaminunk, az ibuprofenünk és a hidrokortozinunk 90 százaléka, az acetaminofének 70 százaléka és a heparinünk 40-45 százaléka. Az utolsó amerikai penicillin-ültetvény 15 évvel ezelőtt zárt be. 

Március elején a kínai kormány vészjóslóan figyelmeztetett, hogy ha a kínai kormány leállítja a gyógyszerexportot, akkor „az Egyesült Államok elsüllyed az új koronavírus-járvány poklában”. (…)

De, amint látom, a Wall Street jó sok pénzt csinált a globalizációból.

Én is? Ja, észre se vettem!

És mi történt a magasztos aggódásotokkal Kína emberi jogi magatartásával kapcsolatban – az ujgorok, Tibet, a Falun Gong, a gyermekmunka…”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most 16,9 millió euróért, azaz nagyjából hatmilliárd forintért megvásárolható a máltai bejegyzésű Lady Mrd, amin Orbán Viktor kedvenc milliárdosán kívül a NER egy másik fontos üzletembere, Szíjj László, és Homolya Róbert MÁV-elnök is utazott már. A Földközi-tengert járó, 3 szintes privát luxusjachtot másfél hónapja árulják.

Lehet, hogy a kokain és a lölőzés megelőzi a vírust?

(Igen, jól érted.)

Azért megvan annak is az előnye, hogy mindenki mindent Kínában gyártat. Minden problémát könnyedén rájuk lehet fogni.

Egyébként meg csatlakozok az előttem szólóhoz: Nem kötelező mindent Kínában gyártatni, stratégiai iparágak által előállított termékeket és szolgáltatásokat meg aztán főleg nem! De ugye ha valaki a hazai ipart támogatja, akkor a kretén libsik elmondják mindenféle provinciálisnak, meg nemzetieskedőnek.

És előre megjósolta Trump 2016-os győzelmét, méghozzá abban az időszakban, amikor még a republikánusok többsége is Trump ellen beszélt.

Egy liberális a kettős mérce alkalmazásáról ismerszik fel - Ann Coulter.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés