A járvány és a globalizmus ára

2020. április 02. 11:16

Úgy kell nekünk, hogy mindent Kínában gyártatunk! De ne aggódjunk, állítólag Kína sosem tenne keresztbe a „globális ellátási láncnak”.

2020. április 02. 11:16
Ann Coulter
Taki's Magazine

„Trump egyetlen bosszúsága Kínával kapcsolatban az, hogy hazudott a vuhani vírussal kapcsolatban, ezzel engedve, hogy az elterjedjen a világon.

Nekem kicsit több bajom van Kínával, kezdve azzal a ténnyel, hogy denevéreket esznek. Az ebből kifolyólag elindult világjárvány így is, úgy is elég rossz, de az új válságunk a gyógyszerválság.

Úgy kell nekünk, hogy mindent Kínában gyártatunk! De ne aggódjunk, állítólag Kína sosem tenne keresztbe a »globális ellátási láncnak«. 

Hupsz, Kína maszkokat és lélegeztetőgépeket raktároz be.

És van még pár jó hírünk. 

A New York Times szerint Kínában készül az antibiotikumaink, a C-vitaminunk, az ibuprofenünk és a hidrokortozinunk 90 százaléka, az acetaminofének 70 százaléka és a heparinünk 40-45 százaléka. Az utolsó amerikai penicillin-ültetvény 15 évvel ezelőtt zárt be. 

Március elején a kínai kormány vészjóslóan figyelmeztetett, hogy ha a kínai kormány leállítja a gyógyszerexportot, akkor „az Egyesült Államok elsüllyed az új koronavírus-járvány poklában”. (…)

De, amint látom, a Wall Street jó sok pénzt csinált a globalizációból.

Én is? Ja, észre se vettem!

És mi történt a magasztos aggódásotokkal Kína emberi jogi magatartásával kapcsolatban – az ujgorok, Tibet, a Falun Gong, a gyermekmunka…”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. április 02. 15:36
1998-ban láttam egy riportot , milyen tempóban dolgoztatják a márkás multik a kinaiakat , embertelen volt ,vagy Indiában milyen körülmények között dolgoztatják őket ,Márka undorom lett.
Box Hill
2020. április 02. 14:23
Egy liberális a kettős mérce alkalmazásáról ismerszik fel - Ann Coulter.
Megtalálta
2020. április 02. 12:38
Azért megvan annak is az előnye, hogy mindenki mindent Kínában gyártat. Minden problémát könnyedén rájuk lehet fogni. Egyébként meg csatlakozok az előttem szólóhoz: Nem kötelező mindent Kínában gyártatni, stratégiai iparágak által előállított termékeket és szolgáltatásokat meg aztán főleg nem! De ugye ha valaki a hazai ipart támogatja, akkor a kretén libsik elmondják mindenféle provinciálisnak, meg nemzetieskedőnek.
hegyaljai
2020. április 02. 12:33
Penicilin ültetvény a szövegben. Mire gondolt a szerző?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik