Sűrítik a budapesti tömegközlekedési járatokat

2020. április 1. 13:59
Karácsony Gergely azt közölte: szerdán reggel érezhetően többen voltak az ajánlottnál egyes járatokon.

Sűrítik a fővárosi közösségi közlekedés járatait a szerdai tapasztalatok alapján, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében az utasok kellő távolságban lehessenek egymástól a járműveken – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

A lépés előzménye, hogy szerdától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrendet vezettek be közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. Karácsony Gergely szerdán azt írta, miközben a buszok, trolik, villamosok és a metrók átlagosan tíz százalék alatti kihasználtsággal futnak, logikus lépés a járatok ritkítása és a gépjárművezetők védelme a járványhelyzet idején. Korábban arra utasította a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy a szombati menetrendhez képest bizonyos járatoknál annál nagyobb járatsűrűséggel álljanak ki – emlékeztetett. A főpolgármester ugyanakkor közölte: szerda reggel azonban érezhető volt, hogy egyes járatokon az egészségügyi ajánlásokhoz képest nagyobb utasszám volt. „Így azonnal utasítottam a BKK vezérigazgatóját, hogy további járatsűrítésekkel vegyék elejét hasonló jelenségeknek és az utasok egymástól kellő távolságra tudjanak utazni a közösségi közlekedésben” – írta Karácsony Gergely.

Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerda reggel jelezték, hogy nem jó a bevezetett szombati menetrend, mert az utasok nem tudnak kellő távolságot tartani egymástól. Fürjes Balázs a Twitteren azt írta, arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne a szombati menetrend szerint közlekedjenek a BKK járatai, mert ez rontja a járványhelyzetet. Vitézy Dávid a Facebookon azt közölte, kérte a fővárosi önkormányzatot és a BKK-t, hogy korrigáljanak és a szombati menetrend helyett sürgősen vezessenek be egy, a járványügyi veszélyhelyzethez igazodó rendkívüli munkanapi menetrendet, amely „a hajnalban kényszerűen bejáró, kórházakban, áruházakban, gyárakban, közüzemi energiaellátást és az alapvető közszolgáltatásokat biztosító munkahelyeken, építőiparban dolgozó emberek számára lehetővé teszik a távolságtartást a járműveken és amellyel a BKK nem járul hozzá a megbetegedések tömegessé válásához”.

(MTI)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sűrítik?
Miért, valaki járvány idején csökkentette?
Azt nem kéne agyonvágni, aki csökkentette?

Természetesen a független és objektív sajtó ünnepelni fogja a demokratikus polgármestert a rugalmasságáért, valamint emberi nagyságáért, amiért belátta "tévedését".

Válaszok:
pollip | 2020. április 1. 15:36

Ne képzeld el, rosszul leszel.

Majd megmondják neki az ngo-k:-)

Ö nem tévedett, hiszen nem is tudott róla, ott sem volt:-)))))

Az ellenzék üvöltötte, hogy be kell zárni az iskolát. Kormány: nem kell bezárni. Nem is zárta be, hiszen folyik az oktatás. Az ellenzék terve szerint tényleg kuka lett volna ez a tanév. A digitális oktatással folytatódik a tanítás.
Az ellenzék soha nem említette az oktatás bármilyen folytatását.

"szerdán reggel érezhetően többen voltak az ajánlottnál egyes járatokon"

Biztos voltam benne, hogy az emberek a hülyék és nem te.

Vannak gyerekek az iskolákban, ahol ezt a szülők igénylik.
Értem, hogy a tények neked újak:-)

Fejezd be a hazudozást, te kesztyűbáb.

Csináljon, csak csináljon. Közben pedig szépen folyik a tanítás.

Ez Karácsony utasítása volt?
Ha nem az övé, akkor felelősségre kell vonni azt aki elrendelte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés