Sassoli: A válságon úgy akarunk túljutni, hogy közben  demokráciánk ép marad

2020. március 31. 22:03
Az EP elnöke a magyar törvénnyel összefüggésben leszögezte: az Országgyűlésnek továbbra működnie kell, a sajtószabadságot meg kell őrizni.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke kedd este, a koronavírus elleni védekezésről szóló  magyar törvénnyel összefüggésben kiadott közleményében leszögezte: az Országgyűlésnek továbbra működnie kell, a sajtószabadságot meg kell őrizni.
„A válságon úgy akarunk túljutni, hogy közben  demokráciánk ép marad” – fogalmazott

Tájékoztatása szerint az EP felkérte „az európai uniós szerződések őrzőjét”, az Európai Bizottságot, hogy mérje fel, vajon a Magyarországon elfogadott törvény összhangban áll-e a szerződésekkel. Minden uniós tagállamnak kötelessége fenntartani és megvédeni az alapvető értékeket – hangoztatta.

„Senki nem használhatja ki ezt a járványt a demokratikus szabadságjogok aláásására” – tette hozzá Sassoli.

(MTI)

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Brüsszelt bezárni, mindenkit hazazavarni, fizetést megvonni, ingyenélő, mindenre alkalmatlan zsoldos banda.

Azt azért tudnám értékelni, ha most pár hónapig (legyen mondjuk 3) a polgáraik megmentésére koncentrálnának. Utána visszatérhetünk a hasfájásaikra. A járvány lecsillapulása utáni második kérdésem nekem is rögtön az lesz, hogy mikor kapja vissza a törvényhozó hatalmat az Országgyűlés.

Sok EU rajongó visszasírja a szovjet tábort, ahol külső ideológiát kényszerítettek más országokra?

Orbán ellenszélben is megcsinált pár dolgot, ami nem gondoltatok volna. Most csak hallgass és figyelj, mert meglesz hozzá a támogatottsága, akár csak 2011-ben, amikor még egy éve sem volt hivatalban, de már vizionáltátok az Orbán elleni jogos polgárháborút.

Jól van, vergődjetek, mert a fejetekre dőlt minden eddigi maszlag, amit eddig mondtatok. A gazdaság meg fogja sínyleni, ez kétségtelen de ahhoz az EU hozzá sem tud szagolni, tehát nekik most kuss. Most szarni kell az értékekre meg a liberalizmusra, mert az most nem old meg semmit, csak az országonkénti határozott központi cselekvés. A járvány elmúltával nagyon lecsökken majd az EU ázsiója, ezért próbálnak most keménykedni a védekező, a védekezésben lényegében magukra hagyott országokkal. Sok kérdést kell majd megválaszolni a sok ingyenélő bürokratának, az EU most nagyon lejáratja magát.

Nagy a gebasz, de ezt most nem a liberális demokrácia, nem a brüsszeli jogállam, nem Tavares és Sargentini fogja jelentésekkel megoldani. Mert most derül ki, hogy az EU ilyen esetekben használhatatlan, minden ország befelé fordul és magával törődik. Most csúszik ki a sámli az EU alól.

12 ezer olasz halott. 105 ezer fertőzött. 16 millióan karanténban.

Ezzel törődj papa meg a forradalommal, ami Itáliában érlelődik.

A valódi magyar gazdaság hála istennek, jól van és ami fő, hazai kézben van. Ha más kormány lenne, akkor más oligarchák, más nevű tulajdonosok kezében volna, és sok külföldi vásárolta volna be magát a gazdaságba. Most kell a kemény hatalom, most kell meggátolni, hogy ebben a helyzetben a külföldi hiénák bármit is olcsón felvásároljanak. Nagyon fals képed van a gazdaságról, de megértem, neked ezt mondják.

Idióta. Ezért kár volt új nick-kel bejelentkezni.
X

Majd bele bolondulnak, hogy a kormányzás látszatát keltsék. Ott
Brüsszelben. Forduljanak KláriFárihoz, ő tudja hogyan kell ezt
csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés