Sassoli: A válságon úgy akarunk túljutni, hogy közben  demokráciánk ép marad

2020. március 31. 22:03

Az EP elnöke a magyar törvénnyel összefüggésben leszögezte: az Országgyűlésnek továbbra működnie kell, a sajtószabadságot meg kell őrizni.

2020. március 31. 22:03

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke kedd este, a koronavírus elleni védekezésről szóló  magyar törvénnyel összefüggésben kiadott közleményében leszögezte: az Országgyűlésnek továbbra működnie kell, a sajtószabadságot meg kell őrizni.
„A válságon úgy akarunk túljutni, hogy közben  demokráciánk ép marad” – fogalmazott

Tájékoztatása szerint az EP felkérte „az európai uniós szerződések őrzőjét”, az Európai Bizottságot, hogy mérje fel, vajon a Magyarországon elfogadott törvény összhangban áll-e a szerződésekkel. Minden uniós tagállamnak kötelessége fenntartani és megvédeni az alapvető értékeket – hangoztatta.

„Senki nem használhatja ki ezt a járványt a demokratikus szabadságjogok aláásására” – tette hozzá Sassoli.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2020. április 01. 08:55
...gazdasági társulás...
mucsay
2020. április 01. 08:46
milyen felhatalmazása van ennek arra hogy a magyar ügyekbe beleszóljon?
Coccothraustes
2020. április 01. 08:19
Senki nem használhatja ki ezt a járványt a demokratikusan megválasztott magyar parlament szabadságjogának aláásására.
catalina9
2020. április 01. 07:43
Sassoli: A válságon úgy akarunk túljutni, hogy közben demokráciánk ép marad" David Sassoli EP elnök: Ez nem hatalommal való visszaélés, ez a demokrácia. Így működik a parlament: van a többség és a kisebbség. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik