Megjelent a koronavírus az egyik görögországi menekülttáborban

2020. március 31. 18:09
A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki.

Első alkalommal diagnosztizálták az új típusú koronavírust egy görögországi menekülttáborban – közölte a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium kedden.

A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki, aki az Athén északi részén található Ritszona menekülttáborban él. A fertőzést gyermeke megszületése után mutatták ki nála egy athéni kórházban.

Időközben mindenkit, aki az egészségügyi intézményben kapcsolatba kerülhetett a nővel, elkülönítettek. Azonos intézkedést foganatosítottak a Ritszona menekülttáborban is.

A hatóságok jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy a menedékkérő hol fertőződhetett meg. Az athéni sajtó becslései szerint mintegy 3000 ember él a ritszonai létesítményben, ahol az állapotok koránt sem annyira rosszak, mint a reménytelenül túlzsúfolt égei-tengeri szigeteken működő menekülttáborokban.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb adatai szerint Görögországból eddig 1212 fertőzést, 46 halálesetet és 52 gyógyultat jelantettek.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy Salvini inkább örül annak, hogy most nem Ő a belügyminiszter. Az utódja beégette magát, így neki majd nyílt utja lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés