Van, amikor a kézfertőtlenítő sem segít a koronavírus ellen

2020. március 30. 9:12
Egy amerikai kórus tagjai valószínűleg a levegőben úszó vírustól lettek betegek.

A Washington állambeli Skagit megye Skagit-völgyi kórusának tagjai március elején az egyre romló koronavírus-helyzet ellenére úgy döntöttek, hogy mivel a megyéből egyetlenegy megbetegedést sem jelentettek, ezért megtartják az esedékes próbát; ez azonban később végzetes következményekkel járt a kórus tagjaira nézve – olvasható a LA Times vasárnapi cikkében.

Mint írják, Adam Burdick, a kórus vezetője március hatodikán egy e-mailt küldött a 121 tagnak, hogy a virális járványhelyzet, valamint a koronavírus okozta kockázatok ellenére megtartják a Mount Vernon Presbiteriánus Templomban esedékes próbájukat. A felhívásnak a tagok közel fele tett eleget, mivel 61-en jelentek meg Burdickkel együtt a helyszínen.

Azt nem lehet írni, hogy nem tettek meg semmiféle óvintézkedést a szervezők: kézfertőtlenítő elegendő mennyiség volt, és a kézfogást, valamint a szoros kontaktot is kerülték egymással a tagok. Azonban így is tragikus kimenetele lett a próbának: három héttel a rendezvény után ugyanis 45 tagnál diagnosztizálták a COVID-19 fertőzést, közülük ketten elhunytak, hárman kórházba kerültek.

Mivel nem voltak testi kontaktok, ezért a hatóságok most arra gyanakodnak, hogy a SARS-COV-19 a levegőben terjedve okozott fertőzést – olvasható a LA Times cikkébenm, amelyben megjegyzik: ugyan egymásnak ellentmondó vélemények vannak a vírus levegőben való terjedéséről, egy kutató szerint az mindenképpen hozzájárulhatott a fertőzéshez, hogy az egyik koronavírus-pozitív tag erősebb hangja miatt jobban „szétszórta” a vírust a próbateremben.

(Mandiner)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg elképesztő. Jó, énekeltek, ami azért erősebb kilégzést jelent, mint az átlagemberé, de akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés