Most Mexikó tervez határzárat az amerikaiakkal szemben

2020. március 27. 18:54
Mexikói tüntetők arra kérik kormányukat, hogy zárják le határaikat az amerikaiak előtt, nehogy behozzák a koronavírust.

Eddig is sok különös és példátlan dolgot eredményezett a koronavírus világszerte, azonban az Independent rámutatott az egyik eddigi legabszurdabb szituációra: most már Mexikó próbálja megakadályozni az amerikaiakat, hogy átlépjék a határt saját országukba. A jelentések szerint az Arizonától délre fekvő mexikói Sonora állam lakosai folyamatosan igyekeznek meggátolni az Egyesült Államokból az ő országukba tartó forgalmat attól, hogy az átlépje a határt. A blokádokat a Sonorans for Health and Life csoport tagjai szervezték, állítólag álarcot viselve és „maradjatok otthon” feliratú táblákat a magasba emelve. Ennek következtében szerdán a mexikói hatóságok bezárták a közeli határellenőrző pontot, félvén, nehogy fertőzött amerikaiak országuk földjére lépjenek.

A két nemzet közötti határt a különleges helyzetre való tekintettel állítólag az alapvető üzleti tevékenység folytatásán kívül lezárták mindenki számára, azonban a csoport állításai szerint ezt sem a hatóságok, sem az amerikaiak nem tartották be. Luis Hernandez, a csoport egyik tagja, üzenetet fogalmazott meg az Arizona államnak, melyben úgy fogalmazott: „A szövetségi kormány nem végez semmilyen egészségügyi átvilágítást ennek a járványnak a kezelésére. Ezért vagyunk itt a határon Nogales városában. Azért tettük meg ezt a lépést, hogy felhívjuk Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök figyelmét az itteni eseményekre, és felszólítsuk, hogy cselekedjen!”.

Mexikóban jelenleg jóval kevesebb (585) a koronavírus esetek száma, szemben az Egyesült Államokkal, ahol a legtöbb a Földön több mint 86 ezer esettel. Arizona állam eddig összesen 400 fertőzést regisztrált, és minden Mexikóval határos megyéjében legalább egyet. Sonora államnak ezzel szemben összesen 4 esete van eddig. Az első esetet március 16-án erősítették meg. A fertőzött egy idős ember volt, aki nemrégiben tért vissza az Egyesült Államokból.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hiszem, joguk van kicsit élvezkedni, de sajna nem sokáig tart. Pedig megérdemelnék, hogy legalább ebből kimaradjanak. De ez nem megérdemlés kérdése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés