Lothar Matthäus Szijjártó Péter segítségével jutott ki Dubajból

2020. március 27. 9:44
A dubaji német nagykövetségtől is próbált tanácsot kérni, de nem ért el senkit.

A légi közlekedés felfüggesztése előtti utolsó órákban, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségével jutott ki Dubajból Lothar Matthäus. A magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya erről a Bild című német lapnak beszélt. Az 59 éves ex-futballista orosz feleségével együtt nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a koronavírus-világjárvány miatt az utóbbi napokban egyre több korlátozást vezettek be. A 150-szeres német válogatott, világ- és Európa-bajnok labdarúgó elmondta, hogy már 16 éve Budapesten lakik, mégis sokáig bizonytalan volt, hogy visszatérhet-e, mert a Magyarországon élő külföldiek esetében nem voltak egyértelműek a járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások. A dubaji német nagykövetségtől is próbált tanácsot kérni, de nem ért el senkit.

Végül a magyar diplomácia vezetője segített. „Kaptam egy sms-t Szijjártó Pétertől, aki egy interjúból értesült a gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok” – mondta Lothar Matthäus. Hangsúlyozta, hogy nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával. A Dubajba közlekedő magyar- és németországi járatokat már leállították, de szerencsére egy régi barátja éppen a városban volt, és indulni készült magángépével. Matthäusékat is magukkal vitték. Szerda este 20.30-kor indultak. Ez volt az utolsó előtti magángép, amely felszállhatott, mielőtt felfüggesztették az utasszállítást az Egyesült Arab Emírségek két nagy nemzetközi repülőterén, Dubajban és Abu-Dzabiban.

Négy órával később már nem jutottam volna ki az emírségekből” – mondta Lothar Matthäus a Bildnek. Az utolsó dubaji napokban szinte egymást érték a korlátozások. Szerda délután egy vendéglőben voltak, és a pincér 15 órakor megkérdezte, kíván-e rendelni még egy sört, „ugyanis a kormány döntése értelmében 15.30-tól az egész országban nem lehet szeszesitalt felszolgálni” – mondta Lothar Matthäus, hozzátéve: „szinte óránként hozták a döntéseket és vezették be az új tilalmakat”.

(MTI)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudnak, mert csak a rosszindulat rotyog bennük, csak még nem tudják, majd ez milyen szépen visszahull rájuk (megint). Ezek semmiből nem tanulnak, képtelenek egy kicsit is JÓK lenni. Pedig már hányszor képen törölte őket a sors.

Tudom, hogy Lothi most magángéppel jött, de amikor Maggyarország adta az EU elnökséget és Líbiában állt a balhé, magyar repülőgépek (mert a korábbi jó kapcsolatokra tekintettel a magyar gépeket még beengedték) egy csomó európait hoztak ki Tripoliból. Senki nem köszönte meg az Unió részéről, helyette akkor is Magyarország megbélyegzésével voltak elfoglalva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés