Az Európai Parlament is vírusüzemmódra kapcsol

2020. március 19. 16:07
E-mailben fognak szavazni a képviselők.

Rendkívüli, egynapos ülést tart jövő héten csütörtökön az Európai Parlament – tudatták a Politicoval brüsszeli források.
Az ülésen csak a már jelenleg is Brüsszelben tartózkodó képviselők vesznek részt személyesen, a többiek levélben szavazhatnak. A döntést egy videokonferencián hozta meg a már leköszönt képviselőkből álló Elnökök Parlamenti Konferenciája nevű szervezet. A Parlament elnöke, David Sassoli már egy hete otthonról dolgozik, mivel nemrég tért vissza szülőhazájából, Olaszországból.

Az ülésen napirendre fognak kerülni a Bizottság által hozott döntések, amelyek a koronavírus-járvány gazdasági hatásait hivatottak enyhíteni. A Bizottság terve szerint egy 8 milliárd eurós, fel nem használt kohéziós forrásokból álló pénzösszeget osztanának szét az országok között. Az európai határzárások azonban a törvényhozásra is kihatnak: sok képviselő nem tud eljutni Brüsszelbe a korlátozások miatt, ezért a jövő csütörtöki ülést „mini-plenárisnak” is nevezik.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jéééé, most tűnt fel, hogy senkinek nem hiányoztak! Remélem, azért a hetes cikkelyt nem felejtik el, mert különben az a szegény Szar gentini asszony teljesen feleslegesen "dolgozott"!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés