Szobor készül Csukás Istvánról

2020. március 6. 14:36
Írta: Sal Endre
A péceli műhelyben már az utolsó simításokat végzi Csukás István szobrán Megyeri János, aki a kivételes tollú író halálakor elhatározta, mindenképpen bronzba önti a gyerekkorunkat megszépítő mesekirályt, főleg, hogy kiváló kapcsolatban is állt Csukással.

„Pistával még akkor ismerkedtem meg, amikor elhatároztam, életnagyságú figurákat készítek a mesehőseiből. Örömmel fogadta, támogatta az elképzelést, és nagyon tetszettek neki az elkészült mesehősök, Süsü, Sebaj Tóbiás, Gombóc Artúr és a többiek, akik azóta Süsü és barátai néven járják az ország kiállítótermeit” – mondja Megyeri János.

A szobrászművész szerint Csukás a huszadik század egyik legnagyobb meseírója volt, aki nagyon érezte és vigyázott a gyermekek lelkére, ezért fordulhat elő, hogy a Nagy ho-ho-ho horgászban például a Főkukacot sem tűzték horogra.

„A szobor első fázisa elkészült, a bronzba öntés következik. Már beszéltem a balatonszárszói Csukás színházzal, ha minden jól alakul, a nyár folyamán ott lesz a végső helye Pista szobrának. Boldog lennék, ha így lenne” – összegzett Megyeri János.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kicsit hasonlít a képen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés