Nem lesz klíma a hármas metrókban

2020. február 26. 14:50
Elvetették a kettes metró-gödöllői HÉV összekötését is.

Megszavazta Budapest költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, aminek során kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása – közölte Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. Mint azt posztjában írja, nagyon sajnálja, hogy ez kimaradt. „Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.”

Hozzáteszi, ennek ellenére ezt meg kell oldani: „Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”

Arról is írt, hogy a közgyűlés – Gy. Németh Erzsébet javaslatára – levette a kettes metró és a H8-as HÉV (gödöllői szárny) összekapcsolását, csak az 5-ös metró első ütemét támogatta.

A teljes posztot itt olvashatja.

(Mandiner)

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapest épül, szépül és jövőre majd kerékpárral fognak járni a fővárosban és mezítláb.
Végül jön a csődbiztos és letemeti Karácsonyékat a sleppel együtt., ha a dunai árvíz addig nem viszi el őket.

Már azt sem akarnak.

Kamugeri kihirdeti a klimaveszhelyzet:-) már csak emiatt is kéne a klíma a metrókocsikban, hiszen vészhelyzet van! :-))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés