Kiáll a Momentum az Európai Polgári Kezdeményezés mellett

2020. február 25. 9:14
Ezt személyesen Fekete-Győr András jelentette be Facebookon.

Mint az a pártelnök a videóban elmondja, az Európai Polgári Kezdeményezés célja, hogy az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Éppen ezért felkéri „a momentumos önkormányzati” képviselőket, hogy kezdeményezzék a településeiken országszerte, hogy az önkormányzatok álljanak ki a kezdeményezés mellett, népszerűsítsék azt saját felületeiken, illetve biztosítsanak aláírásgyűjtési lehetőséget is.

Nem marad ki a felszólításból a kormány sem, ugyanis Fekete-Győr szerint a magyar kormánynak ne csak szavakban, hanem tettekben is a kezdeményezés mögé kell állnia. Szerinte lehetővé kellene tenni, hogy például a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez hasonlóan a Postán is alá lehessen írni a nemzeti régiós kezdeményezést. Felszólítja tovább az Orbán-kormányt, hogy a 150 milliárdos „propaganda”-keretből költsön a székelységre is, akikre szerinte is keveset áldoznak a romániai kormányok.

Természetesen nem marad önreklám nélkül a videó, az elején ugyanis megismétli azt a három pontot, amit Cseh Katalin hétfőn jelentett be, és aminek mentén a Momentum a következő uniós költségvetési ciklus költéseit képzeli el.

A kezdeményezést – pártszínektől függetlenül – itt lehet aláírni: http://nemzetiregiok.eu/

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes. Ha már annyi szó esik a nemzeti minimumról... Ez az. Jöhet a többi "európai demokrata" párt is!

Válaszok:
pollip | 2020. február 25. 12:19

Most ébredt fel a Momentum?

A szövegelés helyett ki kellene menniük a standokkal és gyűjteni az aláírásokat, ahogy ezt tették a NO-OLIMPIA kapcsán.
Ugyancsak az összes pártnak, civil szervezetnek ezt kellene tenni. Plusz felhívni, agitálni a más országokban lévő pártoknál, hogy mozgósítsák tagjaikat.

Válaszok:
ÁrPi | 2020. február 25. 13:40

Mielőtt bárki könnyekig hatódna Fegyőr gesztusán, jelzem, hogy a kezdeményezés szinte reménytelen: nemcsak 1 millió szavazat kell, de 7 országból kell összeszedni egy bizonyos minimális szavazatot. Nálunk ez már Fegyőr nélkül is megvan, Romániában a magyarok révén meglesz, és talán Szlovákiában. A többi EU-s országban a 2%-ot sem éri el a szavazatok aránya, jellemzően 1% alatti az érdeklődés.

Ez az ember nem való az elé az Épület elé.

Más is ébredezett már későn eme peticióügyben talán...
És ha most FGy aktivizálni tudna (hahhh) bárhonnan nyugati eu-tagállamból is érvényes sőt elegendő
egyébországi aláírókat, momóista diszidenseket :-) (Értsd Mo. és szomszédországain kívülieket), akkor az a szememben kicsinkét neutralizálná pl. a román román elnökjelölt támogatását.

Kvázi már-már racionális hogy Fegyőr hogyan kapaszkodik a nemzetpolitikai elba..ltázottságait követően...

"Sajnos az 1 millió aláírás csak akkor érvényes, ha hét országból eléri a kezdeményezés azt a minimum szintet ami a weboldal bal alsó részén szerepel.
A nyugati diaszpórában kellene kampányolni, de nagyon. 1-3% os a támogatás."

+1
( Így van ott kéne kampányolnia, hátha beszippantaná a végtelensok nomentumista diszidenseket :) is FeGyőr ilyen karizmája!

Egy a fontos, hogy az aláírások száma hét országban is megfeleő szintre emelkedjen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés