Sajtóértesülés: feltételekhez kötnék az uniós pénzek kifizetését

2020. február 17. 18:17
A Reuters szerint a jogállamiság tiszteletben tartása is kritérium lehet a jövőben.

A 2021 utáni hétéves uniós költségvetés kiszivárgott javaslata szerint feltételekhez, egyebek mellett a jogállamiság tiszteletben tartásához kötnék az uniós támogatások kifizetését – írja a Reuters hírügynökség egy dokumentumra hivatkozva, amelybe betekintést kapott.

Az Európai Unió tagállamainak állam-, illetve kormányfőinek február 20-ra Brüsszelbe összehívott csúcstalálkozójának középpontjában az unió 2021 és 2027 közötti hétéves költségvetése áll.

A csúcstalálkozón napirendre kerülő határozattervezet az uniós költségvetés finanszírozásához való hozzáféréshez általános feltételrendszert vezetne be a tagállamok kormányzati munkájában jelentkező nyilvánvaló rendszerszintű hiányosságok kezelése, valamint a jogállam tiszteletben tartása érdekében.

(MTI)

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy mi a jogállam, azt én, Soros mondom meg, az általam fizetett brüsszeli bürokraták és EP képviselőkön keresztül.....

Ne siess annyira, egyelőre le kéne írni jogászi pontossággal, hogy mi a jogállam, és nem kéne a megfogalmazást az éppen adott helyzethez igazítani.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. február 17. 23:25

"...napjainkban a jogállamiság elfogadott elvei:- a jog területén:- tv-ek uralma,- alkotmányosság,- emberi jogok garantálása,- bírák törvényhez kötöttsége,- visszaható hatály tilalma
- a hatalomgyakorlásban:- a hatalommegosztás biztosítása,- a közigazgatás törvényhez kötöttsége,- a törvényhozás és a közigazgatás döntéseinek bírói kontrollja
- igazságszolgáltatásban:- jogorvoslati jog biztosítása,- visszaható hatály tilalma,- ügyészi tevékenység legalitásának elve..."

Szerinted a jogvégzett Fidesz vezérkar ismeri ezt, amikor a visszamenőleges jogalkalmazással sincs semmi bajuk????????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés