Kásler: Nincs koronavírus az országban

2020. február 17. 14:30
A kormány súlyának megfelelően kezeli a koronavírust, és felkészült annak kihívásaira – jelentette ki a miniszter.

Prioritás a koronavírus elleni küzdelem

Kásler Miklós felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus elleni fellépést szolgáló kormányzati intézkedésekről beszélt. Azt mondta: „a WHO első jelzésére az Emmi megkezdte a felkészülést az egyes egészségügyi és rendvédelmi szervek bevonásával”. Hozzátette: „az operatív törzs 28 pontos akciótervet dolgozott ki, ebből a legfontosabb, hogy a járványügyi helyzetet folyamatosan követik, és szakmai eljárási rendet dolgoztak ki, elkülönítésre, szűrésre”.

A miniszter elmondta azt is, hogy az Állami egészségügyi ellátó központ felmérte az igényeket, a tartalékot, és beszerzéseket indított el. Ide tartozik a sebészi maszkok gyártása és tárolása. Hangsúlyozta: „a határátkelőkön folyamatosan szűrik a belépő gyanús utasokat. Ferihegyen is megfelelő feltételeket szabtak”. Kásler Miklós hozzátette: az Emmi tájékoztatta az uniós egészségügyi biztost, és részt vett az illetékes miniszterek ülésén. – A kormány súlyának megfelelően kezeli a koronavírust, és felkészült annak kihívásaira. Az országban ilyen megbetegedés nincs – zárta szavait a miniszter.

Információink szerint Orbán Viktor miniszterelnök azért nem szólalt fel az Országgyűlésben a tavaszi ülésszak kezdetén, mert a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak a kormány, arról pedig Kásler miniszter úr tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor nem mert kiállni

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője szerint elterelés az egész, mert Orbán Viktor nem mert kiállni a vasárnapi dunaújvárosi választás után. „Ennek semmi értelme nem volt” – mondta a miniszternek Szabó Tímea. A politikus napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: „Orbán Viktor évértékelője mögött üresség szégyen és kudarc van”. A Párbeszéd képviselője beszélt az egészségügyről, az oktatásról, a fűtetlen otthonokról, a családon belüli erőszakról és a migránsokról is. Szerinte Orbán Viktor évértékelője nem szólt másról, mint a hazudozásról – mondta Szabó, aki szerint gyűlöletkampányt folyat a kormány a gyöngyöspatai romákkal szemben.

Orbán Balázs államtitkár válaszában az elmúlt választások eredményeit felemlítve jelezte, Győrben a Fidesz nyert, Dunaújvárosban az ellenzéki összefogás jelöltje. Mind a két győzelem normálisnak nevezhető. Jelezte, hogy a gazdasági növekedés teszi lehetővé, hogy a romák körében is felére csökkent a munkakeresők köre. Hozzátette: nem pártpolitikai retorikát kellene folytatni például az uniós költségvetési vitában. Mert minden országban nemzeti politika mentén kezelik ezt az ellenzéki pártok. „Mikor láthatunk önöktől olyat, hogy nemzeti politikát folytatnak?” – tette fel a kérdést Orbán Balázs.

Hadházy ismét megzavarta az ülést

Hadházy Ákos egy „Stop Propaganda” feliratú molinóval zavarta meg az ülést, mire Kövér László házelnök kizárta az ülésteremből a képviselőt. Ezután a DK elnöke kapott szót, aki napirend előtt Orbán Viktor tegnapi beszédéről azt mondta, rejtélyes része, hogy hogyan lett a klímahisztit beszélőből klímaharcos?

Ezután Gyurcsány Ferenc beszélt Greta Thunbergről és a kormány adó- és járulékpolitikájáról, melynek eredményeként szerinte nőnek a családok kiadásai. „Ha az a siker, hogy minden korábbinál hosszabbak a várólisták, hogy nincs elég nővér és orvos, önök fantasztikusan sikeresek” – mondta. Ezt folytatta az oktatással, a tanárhiánnyal, valamint társadalmi életszínvonal közti különbségekkel. „Én más szavakat szoktam erre mondani, de azt mondom, elrontották” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor nagyon aggódnék a vírus miatt ha Gyurcsány lenne a miniszterelnök és Horváth Kórháziszéfes Ágnes lenne az eü. miniszter.
Az O.V. és K.Á. felállásban sokkal nagyobb biztonságban érzem az országot és a családomat.

Eljátszom a gondolattal: Kitör a járvány a Parlamentben.
Karantén.
1 hét múlva az összes vírus kipusztul.
A képviselők, akik eddig nagyon jól elvoltak egymással, újra kezdik parlamenti cirkuszt.

Te meg izgulhatsz tovább...

Nem értek egyet a miniszter úrral.
Korona is van, vírus is van.
A korona az Országházban, a vírus meg a Szeplőshegyi a elsíbolt villában van.

Most látom, az ellenzék meg hiányzik a padokból. Elvitte őket a Szeplőshegyi vírus?

Kötelező kellene tenni, hogy az összefogásos ellenzék csak náci gatyában, vörös mellényben és szívárványos kitűzővel jelenhet meg a Parlamentben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés