Egy buddhista templomnál készült szexvideó ügyében nyomoz a mianmari rendőrség

2020. február 17. 15:02
A törvénysértésért legfeljebb két év börtönbüntetés szabható ki.

Keresik a mianmari hatóságok azt a két turistát, akik a délkelet-ázsiai ország középső részén található, festői szépségű Bagan városának egyik buddhista templománál vették videóra együttlétüket, majd a felvételt közzétették az interneten.

A mianmari régészeti minisztérium a buddhizmus megsértésére hivatkozva jelentette a párt a rendőrségnek. A törvénysértésért legfeljebb két év börtönbüntetés szabható ki.

A közösségi oldalak felhasználóit felháborította az eset és követelték a pár letartóztatását, miután a felvétel felkerült egy szexvideó-megosztó internetes oldalra a múlt héten. A weboldalon található profiljuk szerint a pár tagjai 23 évesek és olaszok, a nevük és a tartózkodási helyük azonban ismeretlen. A szóban forgó videót hétfőn törölték.

Nem ez az első alkalom, hogy külföldi turisták összeütközésbe kerülnek a mianmari hatóságokkal az ország fő vallásának számító buddhizmussal szembeni tiszteletlenség miatt.

Egy spanyol turistát 2016-ban kiutasítottak az országból, miután bagani szerzetesek észrevették, hogy egy Buddha-tetoválás van a lábán. Egy új-zélandi férfi pedig több mint egy évet töltött börtönben, amiért egy fülhallgatót viselő Buddha képével népszerűsítette ranguni bárját 2014-ben.

(MTI)

(A kép forrása: insightguides.com)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés