Törvényt módosítanak a britek a késes támadások miatt

2020. február 4. 10:29
„A terrorista elkövetők ezentúl nem szabadulhatnak automatikusan, míg a börtönbüntetésük kétharmadát le nem töltötték” – jelentette ki a brit igazságügyi miniszter.

A brit kormány szigorítja a terrorizmus miatt börtönre ítéltek próbaidőre bocsátásának szabályozását – írja a Euronews. A tervezett törvénymódosítást lényege, hogy ne szabadulhassanak automatikusan az elítéltek teljes büntetésük letöltése előtt.

Robert Buckland igazságügyi miniszter azután jelentette be a módosítást, hogy Sudesh Amman, aki egy hete szabadult, több embert megkéselt Londonban.

Az igazságügyi miniszter kijelentette: „A vasárnapi események sürgős fellépést tesznek szükségessé. A terrorista elkövetők ezentúl nem szabadulhatnak automatikusan, míg a börtönbüntetésük kétharmadát le nem töltötték. Még akkor sem, ha ügyüket egy erre hivatott szakértői testület, egy átfogó egyéni kockázatelemzés elvégzése után pozitívan bírálja el.”

A szigorítás azokat is érinteni fogja, akik a büntetésük letöltését már megkezdték.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval tízszerese... Aha, akkor valami statisztikát ha tudnál linkelni, mert így ez linkelés a javából...

Tulajdonképpen minek a fix időpontú büntetés, ha felénél-kétharmadnál rendszerszerűen kiengedik a delikvenst? A közvéleményt nyugtatgatják a "tíz év börtön" verdikttel, ami jó ha öt lesz a valóságban...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés