Spiegel: Nem zárják ki a Fideszt a Néppártból

2020. január 24. 22:49
Nem zárják ki a Fideszt addig a Néppártból, amíg nincs meg a tagság megszüntetéséhez szükséges többség – számol be róla a Der Spiegel.

Szombaton megjelenő számának összefoglalójában számolt be róla a német hírmagazin, hogy Orbán Viktornak továbbra sem kell tartania attól, hogy a Fideszt kizárják az EPP-ből. Értesülésük szerint az EPP elnöke, Donald Tusk világossá tette, hogy jelenleg nincsen többség a Néppártban a Fidesz tagságának megszüntetéséhez, ami főként a nagyobb tagpártok hozzáállásának köszönhető. Ilyen nagyobb pártnak minősül a német CDU és CSU is. A Der Spiegel állításai szerint Paul Ziemiak CDU-főtitkár és Markus Söder CSU-elnök is „óva intett attól, hogy a Fideszt elhamarkodva, véglegesen kizárják az EPP-ből”.

Donald Tusk Twitter oldaláról derült ki, hogy hétfőn a pártcsalád elnöke tárgyalást folytatott a Fidesz tevékenységét vizsgáló háromfős bizottsággal, akik a február 3-4-i brüsszeli EPP-gyűlésen fogják közölni eredményeiket. Az EPP politikai közgyűlése március 20-án döntött úgy közös megegyezésbe a Fidesszel, hogy felfüggesztik a nagyobbik kormánypárt tagságát, köszönhetően kritikus álláspontjuk és az állítólagos, alapvető értékeket megsértő viselkedésük miatt. Az EPP ekkor létrehozott egy háromfős vizsgálóbizottságot is, akik kifejezetten a magyarországi helyzet megvizsgálására szánják idejük. A bizottság tagjai Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke, Wolfgang Schüssel, volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke. Orbán Viktor ezen ülés után közölte, hogy a Fidesz is felállít egy hármofős bizottságot, akiknek feladata a Fidesz EPP-tagsága relevanciájának és lehetőségeinek felmérése az EP-választásokat követően, ahol a kormánypárt lett a pártcsalád egyik legerősebben teljesítő pártja.

Összesen 324 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"jelenleg nincsen többség a Néppártban a Fidesz tagságának megszüntetéséhez"

Hehe, a Patás megint előttük jár pár sakklépéssel. :))))

De igaz. A hozzászólók bunkóságáért nem Orbánnak kell szégyenkeznie. Aki pedig így érzi jól magát, az önmagáról állítja ki a bizonyítványt.

A jelek szerint Orbán ellenségei is szájkarate üzemmódban vannak. Dobreva asszony már vagy tízszer sütötte el tényként a kizárást (ld. még Orbán naponta bukik), az euronyugdíj mellett oszt' foganatja semmi.

Ha a Néppárt most, a döntéssel nem adja vissza a Fidesz teljes jogú tagságát, nem hív Fidesz-politikusokat a vezető testületeibe, akkor:
KI KELL LÉPNI, A DÖNTÉS UTÁN 1 PERCCEL!

Szerintem az EU tag utódállamokkal körülvett Magyarország számára NEM opció a kilépés, gazdasági súlyunk, ill. inkább viszonylagos gyengeségünk miatt. Egészen egyszerűen Magyarország egy kicsi ország, sok problémával, gazdaságilag pedig most legfeljebb kezdi magát az MSZP-SZDSZ rombolásból, leépítésből, kótya-vetyéből összeszedni, de van, ami hiányzik és csak évtizedek alatt lehet visszaépíteni, ha egyáltalában. CSAK a V4-gyel együtt mozoghatunk ilyen horderejű ügyben.

Ez így rendben is van a részünkről.
Bár az ellenkezőjétől sem estünk volna kétségbe.
De mi lesz a nemzetáruló három frusztrált brüsszeli idióta nővel? És még a többivel az itthoni hangoskodó üresfejűekkel? Vajon túlélik a kudarcukat?
Na és Soros? Újabb szög a koporsójába.
Pedig pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve gyalázták, fúrták, faragták Orbánt és a kormányt. Most jól pofára estek. :)))

Nehezen viselitek, hogy lényegében a Fidesz uralkodik a Néppárton. Még a végén a Néppártba befurakodott, saját országukban sem jelentős liberális pártocskák kényszerülnek kiválásra, hiszen nem teljesül a követelésük a Fidesszel kapcsolatban. Vagy a Fidesz, vagy ők, de ma már ezt nem merik hangoztatni. Ami pedig a német autógyárakat illeti, a gazdaság tartja el a politikusokat és nem fordítva. Szóval, nyugodj bele, hogy Orbán ebből is jól fog kijönni, a sivalkodó, idétlenül heherésző momentumos és a harciaskodó DK-s EP képviselők pedig marginálissá váló hasznos idióták lesznek. Nem fognak olyan fejleményeket kierőszakolni, amit itthon saját sikerüknek adhatnak el.

Válaszok:
Teknős | 2020. január 25. 10:15

Értem, tövik frusztrál benneteket, hogy a Néppárt nem rátok hallgat, hanem saját szempontjai szerint dönt, ha dönt.

:-)))

Már csak a ti vergődésetek miatt is hatalmas a produkció, és élvezetes látni, ahogy a fidesz körül forgolódik a Néppárt és az egész EU-s parlament. Ennél jobb publicity-t el se lehetne képzelni.

Izgi. Orbán azonban nem hallgat se a magyarnemezetre, se a bolgárszatyorra, se rád.

Úgy tesz mintha nem érteni.
Nem ilik a dezinformációs narratívájukba.

Sebaj, ártalmatlan a ráizgilásuk, csak a dékás trottyosbandában tudnak vele némi lelket ölteni. Érdektelenek.

Köhike, ha még mindég nem sikerült felfognod, hogy a Tusk-vezette Néppárt nem azonos a Weber-vezette Néppárt-frakcióval, akkor nem tudunk rajtad segíteni.

Csinálj, bak dákó, ha van időd itt posztolgatni, akkor arra is lesz.

Ebből is látszik, hogy tényekes érvek hiányában már csak a totális dezinformáció maradt nekik.
Szánalmass trollcsürhe.

Mi van, Ildinéni, előbújt magából a régi cen ... őőő ... nyelvtanár?

Na, kb. ennyi eszetek van!

Ne felejtsük el, ezek a kis és agyatlan szemétládák, csak Orbán miatt ilyen sikeresek! Orbán nélkül a kutyát sem izgatná, hogy ők kicsodák!

Annyira agyhalott vagy, hogy észre sem veszed, már nem a néppárt dönt, hanem a fidesz. Orbán dönti el, hogy megjavítható-e a néppárt, vagy egy újat kell létrehozni!

Azért van még bent a fidesz, mert még úgy gondolja, vannak pártok, amiket maga mellé tud állítani. Folyik a meggyőzésük, ezért kiabál az éjszakába Juncker, mert a gazdái mérgesek!

Mit gondolsz, miért nem vitázik veled senki? Megsúgom, nem azért, mert egyetértenek veled...

Agyhalott az összes! Szólt nekik Gyurcsány, hogy lopják itt a napot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés