Soros szerint a CEU megvédte az akadémiai szabadságot Orbánnal szemben

2020. január 24. 8:28
„Újfajta globális oktatási hálózatra van szükség” – emelte ki az üzletember.

Úgy gondolom, hogy hosszú távú stratégiánkban kiemelt szerepe van a minőségi oktatáshoz való hozzáférésnek” – mondta Soros György a davosi világgazdasági fórumon. Hozzátette: a kritikus gondolkodás és az akadémiai szabadság megerősíti az egyén autonómiáját.

30 évvel ezelőtt felállítottam egy oktatási intézményt, amely pontosan ezt teszi. Közép-európai Egyetemnek (CEU) hívják, és küldetése a nyílt társadalom értékeinek előmozdítása.

Soros elmondta, hogy az elmúlt 30 év alatt a CEU a világ egyik legjobb társadalomtudományi diplomát adó egyetemévé vált. 120 országból tanulnak hallgatók az intézményben, és több mint 50 országból érkeznek oktatók.

Orbán Viktor bírálata sem maradt el

Az elmúlt években a CEU globális hírnévre tett szert azért, mert megvédte az akadémiai szabadságot Orbán Viktorral szemben, aki meg akarta semmisíteni” – állította Soros György, aki felszólalásában Orbán Viktort „Magyarország uralkodójának” nevezte.

Kitért arra is, hogy a CEU egyesíti a különféle kultúrákat és hagyományokat képviselő hallgatókat és oktatókat, akiknek lehetőségük nyílik vitázni egymással. Elmondása szerint a CEU bebizonyította, hogy az aktív polgári szerepvállalás kombinálható az akadémiai kiválósággal.

Új globális oktatási hálózatra van szükség

Ugyanakkor kiemelte: a CEU önmagában nem elég erős ahhoz, hogy olyan meghatározó oktatási intézménnyé váljon, amelyre a világnak szüksége van.

Ehhez újfajta globális oktatási hálózatra van szükség” – szögezte le az üzletember.

Majd hozzátette: szerencsére megvannak az építőkövek egy ilyen hálózat létrehozásához: a CEU és a Bard College az Egyesült Államokban már hosszú ideje partnerek. Mindkettőt a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. A Bard College és a CEU számos sikeres kapcsolatot alakított ki a világ kevésbé fejlett részein.

Soros úgy ítéli meg, elérkezett az idő, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány ambiciózus terveket indítson egy új és innovatív oktatási hálózat felépítésére, amelyre a világnak valóban szüksége van. 

„Az új ötlet egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára” – fejti ki Soros György. „Közös tanfolyamokat tartunk a világ különböző részein található egyetemek hallgatói számára. Az OSUN a CEU és Bard mintájára folytatja a magas színvonalú oktatást igénylő helyek elérését, és az elhanyagolt népesség, például menekültek, bebörtönzött emberek, a cigányok és más lakóhelyüket elhagyni kényszerült népek kiszolgálását.”

Összesen 253 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros beismerő vallomása arról szól, hogy ő Magyarországon is állam az államban szerepre tör. Persze, az ördögi nyomulását angyali-felszabadító karakterrel látja el.

Igazán elmehettek volna végleg. De nem tették, itt vannak a nyakunkon és azt mondják el lettek üldözve.
Egy apró jó érzés van, úgy látja, hogy bajban van a nyílt társadalom eszme:-)
Most kihirdette az új tervet, így könnyebb lesz védekezni ellene.

Ez meg nyomja nekik a pénzt.

Remélem, minden műintézményben lesz menstruációs kanapé, mint a ceu-n.

A CEU "globális hírneve" kb. az a kategória, hogy egész Magyarországon világhírű. Amúgy az átlagember sem a Bard College-a CEU-ról meg végképp nem tudja mi fán terem. Oxfordól, Camebridge-ről, a Harvardról, a Yale-ről a Princetonról vagy a Humboldtról már hallott, de ezek a no name egyetemek a "mi a fasz" kategória, kb. oda is valók. Nálunk csak azért emelkedhetett a tényező szintjére, mert a rendszerváltozás után legatyásodott országban annyi pénzt tudott a saját rendszerébe pumpálni, hogy kvázi akadémiai jelentőségre tett szert, ami beteges egy neolukácsista foximaxi pártfőiskola esetében.

Bezzeg. Bezzeg a Corvinus. Bezzeg a SOTE. Bezzeg a BME. Bezzeg az ELTE.

Ez sima hazugság, a Corvinust még a HVG is Orbánhoz köti,

https://hvg.hu/itthon/20180914..

de áttételesen mindegyikhez köze van, ugyanis itt a tét a magyar akadémiai rendszer kiszabadítása CEU Magyarországhoz méltatlan, szélsőbalos diktatúrája alól. Én még a rendszerváltás előtt végeztem az ELTE bölcsészkarán úgy hogy egyszer sem kellett Lukácsot a kezembe vennem, ellentétben azzal az neomarxista amerikai egyetemmel, ahová Soros később "beíratott".

Akkor te minek neveznéd, Sorost?

Remélhetőleg a kaszás hamar elviszi.

A Bard College egy valódi (ultraliberális) amerikai egyetem, amiben A CEU "intézete" a vicc kategóriáját sem éri el. A kérdés sokkal inkább az, hogy miért nem vette a Bard az égisze alá a CEU-t, amivel egyértelművé tehette volna a státusát. Lehet, hogy a CEU még számukra sem volt vállalható?

"Soros egyébként mosogatással kezdte a karrierjét Londonban."

Pénzt mosott?

Na ja! Mosogatással szerezte a vagyonát.
A felmenői és rokonai pedig ugye szegény falusi emberek voltak?
Vagy mégse?
Itt választ találunk.
https://celpontban.blog.hu/201..

Sajnos, nem mondható ennek a bűzcsomónak, hogy a ... anyád.
Mert az anyja nem ezt érdemelné...
Így csak annyi: Soros, a pénzzsidók törzse ügynök kapcarongyként használ, és ezzel minden értelmes ember tisztába van.
...lehet itt egyetemi talárokba bújva bohóckodni, de az sem vagy, csak egy aljas kis nímand, aki a Rothschild Művek felszerelt pár milliárd dollárral, hogy szórja a szart a világra...

Soros magánegyetemén ki dönti el mit oktassanak? Ne vicceljél már! Pont erről van szó, hogy a lehető legátideologizáltabb egyetem az egész magyar oktatási rendszerre rá akarja kényszeríteni a maga akaratát. Mint írtam, én a 80-as évek végén kaptam Soros ösztöndíjat Ámerikába, mint kiderült egy olyan egyetemre, ahol 89-ben nagykanállal ették Lukácsot. Az egyetemet természetesen nem én választottam, igazából előre fogalmam sem volt a beállítódásáról. Minden esetre ehhez képest az akkori ELTE a liberális konzervativizmus szigete volt.

Fekete Jánossal, Soros és még páran alkották meg a "magyar rendszerváltást"...
---"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.
---Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, a kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint: szinte példátlan, hogy
---egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik.
---A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai - amit megint csak Soros emberei vezényeltek le Budapesten - jórészt értelmetlenül történtek.
---A kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe."
Ezek G. Soros sikerei, többek között...

"A nappali, állami ösztöndíjjal támogatott alapszakokra 421 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 374 feletti a jelentkezők pontátlaga. „Hét képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460 pontot is meghaladja, míg további 12 képzésen 440 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás (magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) szakokra vett fel hallgatókat az intézmény” – olvasható a Corvinus közleményében."

A lezüllesztett egyetem, ahol 440 a felvettek átlagpontszáma. Muhaha.

"„Az új ötlet egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára” – fejti ki Soros György. "
A fosztogatás, lopás, rablás legújabb "kreatív" Soros-verziója már elkészült.
A helyi Soros-lotyók és Soros-stricik, a civil szervezetek ugrásra készen várják a jelet...
Rohadék Soros: Ez van, amikor nem a te embereid fosztogatják a magyar nemzetet Budapesten:
2013 és 2020 között 61 százalékkal nőhetnek a nettó reálbérek

2020. január 24. 9:03 olyan jó ezt hallani, olvasni, akkor még egyszer:
2013 ÉS 2021 KÖZÖTT 61 SZÁZALÉKKAL NŐHETNEK A NETTÓ REÁLBÉREK
amikor Sorost a kerítésen kívül tartja Magyarország!

A hozzászólásomnak semmi köze a te belemagyarázásodhoz.

Érdekes, mintha Horn Gabi a napokban azon pörgött volna, hogy Soros nem oszt, nem szoroz, tehetetlen, 90 éves aggastyán, szálljunk le róla.
Közben DAVOS-ban a globális finánsz és ganzdaság nagy összeröffenésén a mindenki által hódolattal hallgatott díszvendég, és osztja az észt.

Adhat. Mindaddig, míg a többi amerikai privát egyetem észbe kap.

Na látod - akkor nem inkább az ősi egyetemi városban lenne a helye?
Miért nem fogadták ájultan Prágában? Arra válaszolj, ne terelj, köhész.

Ez annyira jó, hogy nevetni kell. Ugyanakkor felmerül a kérdés, mit csinálnak a ceu-n a kisbabákkal?

https://hvg.hu/ingatlan/202001..

Nemcsak ez, igazad van, baromka, az érem másik oldala ezt mutatja:
...azokban ai időszakokban,
amikor Soros György ettássai uralkodnak a magyar fővárosban,
amikor demokrácia van,
akkor is van növekedés, nem is akármilyen:
a magyarok államának, polgárainak, önkormányzatainak, gazdasági egységeinek
DEVIZA-ELADÓSÍTÁSA 200%-KAL NŐ...

Annyit ér ez a sikongatásod, mint a harmatos fűben a hátúszás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés