Soros György is felszólalt Davosban

2020. január 23. 22:42

„A nyílt társadalmak túlélése veszélybe került, de egy ennél is nagyobb krízissel is szembe kell néznünk: a klímaváltozással” – fogalmazott a milliárdos.

2020. január 23. 22:42

Soros György, magyar származású amerikai üzletember – elmondása szerint – megtette élete legfontosabb bejelentését a davosi Világgazdasági Fórumon. A milliárdos egy új egyetemi hálózatot szeretne létrehozni annak érdekében, hogy a jövő generációit felkészítse a globális kihívásokra – írja az opensocietyfoundations.org. A hálózatot 1 milliárd dollár támogatással indítaná útnak. A kezdeményezés neve Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (Open Society University Network).

A bejelentése mellett megfogalmazta, hogy jelenleg két politikus veszélyezteti leginkább a nyílt társadalmakat: Donald Trump és Hszi Csin-Ping. Világpolitikai összefoglalójában elmondta, hogy a legnagyobb hatalmak – Kína, USA, Oroszország – mind diktátorok, vagy diktatúrára törekvő vezetők kezében vannak.

Soros véleménye szerint Trump egy nárcisztikus személyiség, aki „azt akarja, hogy körülötte forogjon a föld” és meggondolatlan tetteivel csak növelte egy közel-keleti konfliktus esélyeit. Emellett Matteo Salviniról is kijelentette, hogy diktatúrára törekszik.

A „filantróp” arról is szót ejtett, hogy egy újabb „konstruktív erő” kezd felemelkedni világszerte: a legnagyobb városok polgármesterei szervezkedni kezdtek a legfontosabb kérdések mentén. Európában ilyen meghatározó kérdés például a belső migráció és a klímaváltozás is – fejtette ki.

 

 

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. január 27. 17:52
Miért nem a pokolban szervezed már a nyílt társadalmat, te, undorító féreg?
zakar zoltán béla
2020. január 24. 20:04
mocsokmocsok...ő politikus???!!! kápó kiskápó...
írmag
2020. január 24. 16:56
„Apám, aki átélte az 1917-es forradalmat, azt mondta, hogy forradalmi időkben minden lehetséges" Nem volt forradalom sehol sem (de volt háború), tehát minden a zsidó hazugság. "A pénz alkímiája", tehát nem egy emberről beszélünk!
nemecsekerno_007
2020. január 24. 15:49
Még szerencse, hogy nem Londonban volt... Ott max. a bíróságon szólalhatott volna fel... :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!