Szánthó Miklós: A szétválás a vég kezdetét jelentené az Európai Néppárt számára

2020. január 22. 7:23
Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a Néppárt számára a vég kezdetét jelentené, ha a Fidesz távozna az európai pártcsaládból.

„A hivatalos Néppárt, mivel a Néppárt megosztott ebben a kérdésben, szóval a Néppárt arra játszik, erőfitogtatásból, hogy ki tudják zárni a Fideszt, én biztos vagyok benne, hogyha ez kézzel fogható közelségbe kerül, akkor megelőző csapással a Fidesz fog kilépni az Európai Néppártból” – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"megelőző csapással "
Na most aztán nem szeretnék az imperialisták helyében lenni. Megmondtuk, hogy lesz magyar narancs, és lett magyar narancs. (Virágh et.)

Nézd már meg, miért szarakodik a Néppárt bölcsekkel, meg bölcsek nélkül? Miért nem merik önmaguk, egyszeri szavazással, bölcsek nélkül kizárni a Fideszt? Hogy lehet az, hogy a bölcsek, érdekes módon egy mellette, egy ellen, egy pedig nem tudja mi lenne a jó alapon ennyi idő után nem tud előjönni a bölcs döntéssel? Csak nem attól félnek, hogy A Fidesz elleni döntés egy lavinát indíthat el? Mert csak valami nem kívánt következmény miatt szerencsétlenkednek.

Miért van az, hogy maga az EU mindenféle összetákolt jelentések után még ott tart, hogy az EP átértelmezett kétharmaddal, jogellenesen hoz döntést a magyar demokráciáról, jogállamról? Miért van az, hogy szabályokat felrúgva, a pusztán döntés előkészítő EP ott akar lenni az Európai Bizottság döntésénél, ami megint csak az unós jog ellenében van? Mi ez az erőlködés, talán csak nem az, hogy ami jogszerűen nem megy, azt politikai csűrés-csavarással, szintén szerződés ellenes pénzmegvonással, lényegében illegitim erőszakkal akarják átvinni?

Tehát ki számolja fel Európában a demokráciát, a jogot egyáltalán?

A bírói döntések nem mehetnek szembe a társadalmi érdekekkel.

Mondok egy példát. A cigány apuka megkapja a kártérítést, majd ezen felbátorodva, mert neki igaza van, már bátrabban keménykedik a tanárral. Megveri, ezért lecsukják, de még börtönben ülve is felmarkol pár milliót. Ezután jöhet a következtetés, érdemes deviáns módon viselkedni, hiszen ingyen pénzt hoz a konyhára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés