Közel 2000 nyugdíjas még mindig nem kapta meg a 8000 Ft-os juttatását Józsefvárosban

2020. január 15. 17:23
A Fidesz nem érti a késedelem okát, mivel ezzel korábban semmilyen probléma nem volt és a forrás is rendelkezésre állt.

Minden 65 év feletti kerületi lakónak pénzügyi támogatást ad az önkormányzat – erről döntött az Idősek Világnapja alkalmából Józsefváros volt Fideszes vezetése. Az októberben felállt új balliberális vezetésű kerületben azonban még mindig nem kapták meg az érintettek a juttatást.

Pikó Andrástól novemberben azt szerette volna megtudni a Hír TV, hogy pontosan mikor fizetik ki a nyugdíjasoknak járó támogatást, de a polgármester nem volt hajlandó a híradó kérdésére válaszolni. Később adminisztratív okokkal magyarázta a késlekedést.

„Úgy hogy a kollégáink hétvégén is vállalnak túlmunkát úgy talán van esélyünk arra, hogy most azt tűztük ki, hogy talán január 31-én érünk a végére” – mondta Pikó András, Józsefváros polgármestere. 

Kicsit több mint 2 héttel a vállalt dátum előtt azt szerette volna megtudni a stáb a városrész első emberétől, hogy most hogy állanak a támogatások kifizetésével azonban Pikó Andrást többszöri próbálkozás után sem érték el.

Közel kétezer kerületi nyugdíjas a mai napig nem kapta meg a juttatást.

„A kétezerhez közelít azoknak a nyugdíjasok száma, akik még mindig nem kapták meg az idősek világnapja alkalmából még a Fidesz-KDNP-s vezetés által nekik megítélt támogatást„ – fogalmazott a Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője. Vörös Tamás szerint aggályos, hogy az önkormányzat egy ilyen egyszerű ügyet sem tud kezelni. Hozzátette, a felelősséget el kell vállalnia a baloldali városvezetésnek, Pikó Andrásnak pedig nem visszafelé kell mutogatnia.

„Ha ilyen egyszerű ügyekben képtelen a Pikó András és az általa újonnan kinevezett apparátus megoldani ilyen egyszerű kérdéseket, akkor az ennél jóval komplexebb feladatmegoldást kívánó kerületi ügyek vitele is kárt fog szenvedni.

Mi azt látjuk, hogy jelen pillanatban ahelyett, hogy a baloldali vezetés azzal foglalkozna, hogy a kerület ügyeit előre vigye, fejlesztéseket dolgozzon ki, azokat valamilyen módon menedzselje, ahelyett folyamatos médiaszereplésekkel próbálja pótolni az érdemi munka hiányát” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

De nem csak Józsefvárosban akadozik a nyugdíjasok támogatása. Kávét, teát, tésztát és led-izzókat ajándékozott az időseknek éveken keresztül Újpest korábbi Fideszes vezetése. Az új momentumos polgármester Déri Tibor vezette testület azonban ezt kritizálta. Azzal támadták a korábbi polgármestert, hogy 100 millió forinttal segítette a nyugdíjasokat.

Karácsony Gergely a kampányában ígérte, hogy 20 ezer forint rezsitámogatást ad télen a nyugdíjasoknak.

Ebben a fűtési szezonban azonban biztosan nem kapják már meg a támogatást az érintettek.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés