Novák: Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt

2020. január 13. 22:35
A cél a német jobbközéppel való szoros együttműködés – hangsúlyozta az államtitkár.

Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt – mondta Novák Katalin a közmédiának hétfőn Berlinben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata című tanácskozáson, amelyet a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek. Nyilatkozatában kiemelte: a Németországot jellemző családpolitikával szemben „mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk”, és erősödik az érdeklődés ennek a politikának a gyakorlata iránt. Azonban a kormányzat mellett számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a „családbarát politikához”. Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és „azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek” – mondta az államtitkár.

Magyarország vonzó a német tőkének, vonzó a piaci környezet, a munkaerő és az a sok lehetőség, amelyet egy német vállalat Magyarországon talál. Igen eredményesek is a német cégek magyarországi beruházásai, és „azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná” – húzta alá Novák Katalin. A Fidesz alelnöke rámutatott, hogy pártja úgynevezett strukturált párbeszédet folytat a nagyobbik német kormányzati erővel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével. Ez az konzultációs forma azt szolgálja, hogy „nemcsak a gazdasági területen, hanem az élet minden területén egyeztessük álláspontunkat, és minél erősebb együttműködésre törekedjünk”.

Az a célunk, hogy a Fidesz-KDNP és a német jobbközép kormánypártok között legyen egy jó együttműködés, ismerjük egymás döntéseinek hátterét, és elősegítsük a kölcsönös megértést, mi a németeknek, és a németek is nekünk” – fejtette ki Novák Katalin.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés