Novák: A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni a Néppártból

2020. január 13. 21:20
A család- és ifjúságügyi államtitkár reméli, hogy „nem tolódik tovább balra” az Európai Néppárt.

Az Európai Néppártnak (EPP) meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését – mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a közmédiának hétfőn Berlinben, ahol vezető német politikusokkal tárgyalt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pártja EPP-tagságának ügyével kapcsolatban hangsúlyozta: „sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni” az EPP-ből, és a párt tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de „szó sincs erről”.

A Fidesz aktívan keresi azt az együttműködési formát, amely „a lehető legjobb a magyar és az európai embereknek”. „Reméljük, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és keresztény értékek védelmére és képviseletére a jövőben”, és nem tolódik tovább balra” – mondta Novák Katalin. Kiemelte: „nagyon számítunk német szövetségeseinkre, hiszen Németországban is szükség van egy józan hangra és egy jobbközép politikai erőtérre”, amelyben nemcsak beszélnek, hanem tesznek is a hazáért, a családért, a biztonságért.

(MTI)

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Néppártba kakukkfióka módjára beférkőztek olyan liberális pártocskák, akiknek egyrészt Kohl idejében nem lett volna ott helyük, másrészt még saját hazájukban is marginálisak. És most ők akarnak egy, a saját országában nagy fölénnyel megválasztott, az eredeti irányzathoz ragaszkodó pártnak diktálni.

Ezért kell a Néppártot otthagyni, és a kereszténydemokrata pártcsaládot újra alapítani.

Azért meg fogják próbálni...

Hol látod te Vadai Ágit pampogni?

Ha te mondanád meg, mi a kereszténydemokrácia, akkor így lehetne. De nem te mondod meg.

Jelek szerint folyamatban van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés