Weber nem engedné vissza a Fideszt a Néppártba

2019. december 14. 18:02
A Spiegel szerint február elején születhet döntés a Fidesz néppárti tagságának sorsáról.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője nem támogatja a nagyobbik magyar kormánypárt néppárti tagságának visszaállítását – írja a Der Spiegel nyomtatott kiadása. A lap emlékeztet: a Fidesz tagságát azért függesztették fel, mert „részben antiszemita motívumokkal kampányolt az EU és Juncker ellen”. 

Orbán Viktor és a Fidesz eddig nem használták ki az időt arra, hogy a kritikus pontokon változtassanak, amik annak idején a tagság felfüggesztéséhez vezettek” – nyilatkozta Manfred Weber. 

A Spiegel megjegyzi: jelenleg egy, Herman van Rompuy által vezetett szakértői csoport vizsgálja, hogy a Fidesznek végérvényesen el kell-e hagynia az EPP-t. A csoport jelentése a következő hetekben elkészülhet, ám a hírek szerint Orbán Viktor nem viselkedett túl konstruktívan a szakértői találkozók során. „Orbán Viktornak teljesítenie kell” – jelentette ki Weber. 

A Fidesz párttagságának ügyében február elején születhet döntés, de azelőtt az Európai Néppárt új elnöke, Donald Tusk még mindenképpen beszélni szeretne a magyar kormányfővel.

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lajos is fideszes volt, a kolerás pénzt mégis eltettétek, tunya.

Ez a Weber meg egy rakás szerencsétlenség
Súlytan maradt.

A cikkből nem derül ki világosan, hogy Weber nem akarja-e, vagy hogy a Spiegel nem szeretné-e.
A Spiegel "emlékeztet" az antiszemitizmusra is, és nem kizárt, hogy Budapestről súgnak neki.

A Spiegel polarizál, mélyítené az árkot a Néppárt és a fidesz között. Remélem, sikertelenül.

"Viktor Orbán muss liefern" - ez az egyetlen szó szerinti idézet, tehát Weber igenis nyitva tartja a kiskaput. Jól teszi.

Lesz itt még sírás-rívás-fogcsikorgatás az ellenzéki padsorokban. :-)))

Már lopásba is beszáll a szaros:
Taylor Swift beszólt Soros Györgynek

„Úgy veszik meg a zenénket, mintha csak ingatlan volna” – a Soros családnak és más magánbefektetőnek is beszólt Taylor Swift, miután segítettek az őt korábban zaklató és kihasználó menedzsernek. Scooter Braunnak, hogy az rátegye a kezét Swift korábbi slágereire.
Megnevezve Sorost, a Carlyle Group nevű céget, valamint a 23 Capital nevű befektetőt, azt mondta, hogy ők mind anyagilag segítettek a menedzser Braunnak, hogy annak cége felvásárolja az énekesnő első hat nagylemezét.

"Ez mind az én jóváhagyásom, a velem való konzultáció vagy a belegyezésem nélkül történt. Miután megtagadták tőlem a lehetőséget, hogy megvegyem a saját zenémet, a teljes zenei katalógusom el lett adva Scooter Braun Ithaka Holdingjának egy olyan üzletben, amelyről úgy értesültem, hogy azt a Soros család, a 23 Capital és a Carlyle Group támogatták. "
A jó szándékú, ártatlan öreg ember már nyíltan is lop.

jav.: szaros helyett: Soros.

Remélem, hogy kibasszák a Néppártból ezt a faszt, vagy idő előtt nyugdíjazzák. Megártott a politika annak a kis agyának.

Hát Hitler sem volt puhány a kormányzóval.....változott valami Európában?

Soros gyorsíthatna már Németország iszlamizációján, kevés, hogy még csak a lakosság huszonhat százaléka nem német. Több muszlimot a németeknek, s aknazárat a magyar-osztrák határra, vízumkényszert az osztrákok és a németek számára, s jöjjön az Eurázsiai Együttműködés, a maradék Európa túlélése.

Weber nem bocsátja meg Orbánnak, hogy Von der Leyent segítette, őt pedig nem. Ezért most ködös, megfoghatatlan fogalmazások mögé bújva, szeretné a bosszúját érvényesíteni.

Ha nem lenne tartásuk, akkor már rég engedtek volna a nyomásnak, és úgy nyalnának az elkurvult néppártosokat mint ti az egész EU-s kuplerájt.

A fidesz nem kapaszkodik, a fidesz kitart amellett a Néppárt mellett, amibe anno belépett, és amit szétloptak a leberálmarxisták. Csak ahhoz is kellene egy minimális erkölcsi szint, hogy ezt felfogjátok. De nincs.

Szerinted eddig miért nem dobták ki a Fideszt?

Majd akkor fogtok marhára pofára esni, amikor a bécsi zsidó hitközség elkezd tiltakozni a CEU palesztin és muszlim zsidógyűlölő tagozata ellen. Előbb lesz a CEU organisatio non grata Ausztriában mint a Fidesz a Néppártban.
Csak szólok: eddig szinte minden jóslatom a Ceu-t illetőleg bejött.

Erről van szó. A lényeg pedig az, hogy jól pofára esett a sok kétszínű aljaskodásának köszönhetően, és nem lett a bizottság elnöke, pedig nagyon hajtott rá, azért is kavargatta annyira a sz....t

Nem baj, ha jó neki. Vannak még páran. :)))

Nem volt, ami maradjon. Ez így fog folytatódni.

Szerintem ellenkezőleg, a kivárás alatti felkészülés a jó.

Nagyon úgy néz ki, h. meg fogják próbálni. Weber budapesti látogatása nagyon tanulságos volt. Nyugaton valami összetört. Elsősorban a józan paraszti ész, ami segít fölmérni az önérdeket.

Mintha beteljesednék a hitleráj miatti bosszú egy valaha nagy és tehetséges nép iránt.

Van négy német, ill. szász unokám. Semmiféle nemzettudatuk, büszkeségük nincs. Sem vallásuk. Így lettek nevelve, a környzetük és a Königsbergből menekült család sarja, az édesanyjuk által. A fiam reggeltől estig dolgozott és nyilván, neki is megfelelt így.

A sértődött Unterman és a véleménye, marginális.

Ahogy az Únión, úgy a Néppárton kívül is van élet.

Igen. A kérdés, hogy a Fidesz tudja-e őket visszamozdítani a klasszikus, Kohl által még képviselt irányba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés