Magyar párt-e a Momentum?

2019. november 10. 9:12

Kovács András
Facebook
A siker kulcsát a Momentum vezetőinek kozmopolitizmusában, a globalizáció és a brüsszeli politika teljes mértékű elfogadásában kell keresnünk.

„A siker kulcsát a Momentum vezetőinek kozmopolitizmusában, a globalizáció és a brüsszeli politika teljes mértékű elfogadásában és az azzal való mindenféle kritika nélküli azonosulásban kell keresnünk. A Momentum vezetőinek minden megnyilatkozásban valamilyen teljesen elvont európaiság áll az első helyen és a magyar identitás csak ezt követően jön elő. Mindennek a kivetülése pedig az, hogy a Momentum vezetői számára sokkal fontosabb, hogy a liberális pártcsalád minden kívánságát kielégítsék, és ennek rendeljék alá a politikájukat, mint az, hogy a liberális pártcsaládon belül például kiálljanak a magyar kisebbségi érdekek mellett. 
 
Ha a Momentum vezetői nem tennének hitet a liberális pártcsalád román és szlovák tagpártjai mellett, akkor minden bizonnyal idővel hátrébb szorulnának a pártbeli rangsoron. Ha a Momentum vezetői határozottan kiállnának a magyar kisebbségek mellett, akkor pont a kozmopolita és világpolgár identitásukat kérdőjeleznék meg a liberális pártcsaládon belül, és ez automatikusan pozícióik meggyengüléséhez vezetne. Ezt pedig mindenáron el akarják kerülni.

Mindezek alapján pedig eljutunk a kérdésig, hogy mi a fontosabb a Momentum számára? Az európai liberális pártcsalád kritikák nélküli kiszolgálása, vagy pedig a magyar emberek és Magyarország képviselete? Ha az elmúlt napok eseményeit egymás mellé rakjuk, akkor a teljesen egyértelmű a Momentum számára az európai liberálisok a fontosak a magyar emberek helyett. De a választás lehetősége még mindig előttük van: vagy felülvizsgálják az eddigi politikájukat és új fejezetet nyitnak új emberekkel, vagy pedig egy magyarul beszélő, de a brüsszeli és a nemzetközi liberális elit érdekeit képviselő budapesti helytartóvá vállnak!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Új-SZDSZ csak az ellenzéken belül erősödhet, mert a józan-normális magyarok a legerélyesebben elutasítják ezt az arcpirítóan ostoba, védhetetlen politikát.

Idegen titkosszolgálatoknak hiányzott az szdsz. Csináltak hát egy pártot, amelyik amerikai és francia érdekek mentén politizál. Nem magyarok ezek, csak magyarul beszélő kollaboránsok.

Nem a felmenői miatt, hanem a tőlünk, a felmenői által ellopott vagyona miatt. Nagy különbség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés