Magyar párt-e a Momentum?

2019. november 10. 9:12

Kovács András
Facebook
A siker kulcsát a Momentum vezetőinek kozmopolitizmusában, a globalizáció és a brüsszeli politika teljes mértékű elfogadásában kell keresnünk.

„A siker kulcsát a Momentum vezetőinek kozmopolitizmusában, a globalizáció és a brüsszeli politika teljes mértékű elfogadásában és az azzal való mindenféle kritika nélküli azonosulásban kell keresnünk. A Momentum vezetőinek minden megnyilatkozásban valamilyen teljesen elvont európaiság áll az első helyen és a magyar identitás csak ezt követően jön elő. Mindennek a kivetülése pedig az, hogy a Momentum vezetői számára sokkal fontosabb, hogy a liberális pártcsalád minden kívánságát kielégítsék, és ennek rendeljék alá a politikájukat, mint az, hogy a liberális pártcsaládon belül például kiálljanak a magyar kisebbségi érdekek mellett. 
 
Ha a Momentum vezetői nem tennének hitet a liberális pártcsalád román és szlovák tagpártjai mellett, akkor minden bizonnyal idővel hátrébb szorulnának a pártbeli rangsoron. Ha a Momentum vezetői határozottan kiállnának a magyar kisebbségek mellett, akkor pont a kozmopolita és világpolgár identitásukat kérdőjeleznék meg a liberális pártcsaládon belül, és ez automatikusan pozícióik meggyengüléséhez vezetne. Ezt pedig mindenáron el akarják kerülni.

Mindezek alapján pedig eljutunk a kérdésig, hogy mi a fontosabb a Momentum számára? Az európai liberális pártcsalád kritikák nélküli kiszolgálása, vagy pedig a magyar emberek és Magyarország képviselete? Ha az elmúlt napok eseményeit egymás mellé rakjuk, akkor a teljesen egyértelmű a Momentum számára az európai liberálisok a fontosak a magyar emberek helyett. De a választás lehetősége még mindig előttük van: vagy felülvizsgálják az eddigi politikájukat és új fejezetet nyitnak új emberekkel, vagy pedig egy magyarul beszélő, de a brüsszeli és a nemzetközi liberális elit érdekeit képviselő budapesti helytartóvá vállnak!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés