Győri Enikő: Az EU becsapta Albániát és Észak-Macedóniát

2019. október 22. 10:24
A fideszes EP-képviselő szerint egyes európai vezetőkből hiányzott a bátorság, bölcsesség és hosszú távon gondolkodás képessége, amikor elutasították a csatlakozási tárgyalások megkezdését.

Az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólaló Győri Enikő fideszes EP-képviselő elmondta: egyes európai vezetőkből hiányzott bátorság, bölcsesség, hosszú távon gondolkodás képessége tanácsi ülésen. Ezért nem döntöttek Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése mellett.

A V4-ek álláspontját idézve Győri Enikő elmondta: a döntés érinti hitelességünket a régiónkban, súlyos, hosszú távú hatásai lesznek biztonságunkra. Ideje lenne geopolitikai érdekünkből cselekedni, mégse ez történt.

A fideszes néppárti EP-képviselő szerint elmaradt a lehetőség, hogy ez a két ország a mi térfelünkön maradjon. „Becsaptuk őket, hiteltelenné válunk" – szögezte le.

Hozzátette: ne legyenek illúzióink, hosszú távon gondolkodó vetélytársak vannak a térségben, akik majd benyomulnak a helyünkre. Sőt, már most is ott vannak, csak nem foglalkozunk ezzel.

Győri végül arról is beszélt: érdekes, hogy most nincsenek olyan kommentárok, hogy a blokkolók nem európaiak – utalva arra, hogy az albánok és észak-macedónok előrelépésének megakasztója Emmanuel Macron francia elnök volt.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés