Győri Enikő: Az EU becsapta Albániát és Észak-Macedóniát

2019. október 22. 10:24
A fideszes EP-képviselő szerint egyes európai vezetőkből hiányzott a bátorság, bölcsesség és hosszú távon gondolkodás képessége, amikor elutasították a csatlakozási tárgyalások megkezdését.

Az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólaló Győri Enikő fideszes EP-képviselő elmondta: egyes európai vezetőkből hiányzott bátorság, bölcsesség, hosszú távon gondolkodás képessége tanácsi ülésen. Ezért nem döntöttek Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése mellett.

A V4-ek álláspontját idézve Győri Enikő elmondta: a döntés érinti hitelességünket a régiónkban, súlyos, hosszú távú hatásai lesznek biztonságunkra. Ideje lenne geopolitikai érdekünkből cselekedni, mégse ez történt.

A fideszes néppárti EP-képviselő szerint elmaradt a lehetőség, hogy ez a két ország a mi térfelünkön maradjon. „Becsaptuk őket, hiteltelenné válunk" – szögezte le.

Hozzátette: ne legyenek illúzióink, hosszú távon gondolkodó vetélytársak vannak a térségben, akik majd benyomulnak a helyünkre. Sőt, már most is ott vannak, csak nem foglalkozunk ezzel.

Győri végül arról is beszélt: érdekes, hogy most nincsenek olyan kommentárok, hogy a blokkolók nem európaiak – utalva arra, hogy az albánok és észak-macedónok előrelépésének megakasztója Emmanuel Macron francia elnök volt.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa elérte fizikailag azt a méretet, amikor lényegi kérdésekben az egyik szélén lévőknek
teljesen más az érdeke, mint a másik szélén lévőknek. Ilyen helyzettekben a rendszer töredezni
kezd.

** off
Mi ez a hülyeség, hogy saját beírásra nem lehet választ adni? És, ha javítani vagy pontosítani akarok valamit? A fórumtársak keressék meg mire is vonatkozik?
on **

Megértem Macront és igazat is adok neki. Van éppen elég bajuk a bevándoroltakkal, nem akarják még a fél Albániát is.

Én sem támogatom muzulmánok felvételét az EU-ba. Se Albániát, se Albánia 2-t, se Boszniát, se Törökországot! Macedóniával is az a gond, hogy hamarosan Albánia 3-má válik.

"egyes európai vezetőkből hiányzott bátorság, bölcsesség, hosszú távon gondolkodás képessége "

Nagy tévedés, mert nem ez az ok.
A valódi ok, hogy félnek a szocialisták-liberálisok, hogy ha a három ország felvételre kerül, csökken a súlyuk az EP-ben. Ez az igazi ok, az összes többi smafu.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés