Moszkva teret akar és díszpolgári címet adna Kertész Ákosnak Bauer Tamás

2019. október 20. 18:53
A DK politikusa vasárnapi írásában kiáll egy Lukács György-szobor mellett, valamint támogatja azt, hogy Kertész Ákos kapja vissza díszpolgárságát.

A Facebookra kitett jegyzetében a DK volt alelnöke, volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: remek gesztusokat tett Karácsony Gergő a beiktatása után, azonban úgy véli, azok csak normális demokráciákban működnének. Most azonban a magyar demokrácia szerinte „nem normális”. „Viselkedjünk, ahogy Gergő sokszor mondja, normálisan, intézzük úgy a vezetőváltást Budapesten, ahogy az normális demokráciákban magától értetődik. Csakhogy nem élünk normális demokráciában.”

Úgy fogalmaz: ég és föld a különbség Tarlós és Demszky polgármestersége mögött, utóbbi javára: szerinte ugyanis korábbi párttársa a szabadság helyreállításán működött, addig Tarlós alatt „a szabadság felszámolásának kilenc” éve volt. Ennek és a szélsőjobb kulturális térhódítása miatt úgy véli, hogy „először Kertész Ákos díszpolgárságát kellene helyreállítani”, majd „vissza kellene tenni a helyére Lukács György szobrát is a Szent István parkba.”

Szerinte szimbolikus lenne a II. János Pál pápa tér, a Széchenyi tér és a Széll Kálmán tér át/visszanevezése, ugyanis szerinte az első a régi Magyarországgal való szakítást szimbolizálta a Köztársaság tér elnevezéssel, addig az utóbbi kettő az „antifasiszta harcot” szimbolizálja, azt, hogy Magyarország „kormánya szembefordult a tengelyhatalmakkal és csatlakozott az antifasiszta koalícióhoz.” Szerinte ezt a szembefordulást a Fidesz 2010 óta többször megtagadta. Reméli, hogy „a magyar történelemben jelen levő progresszív törekvéseket” figyelembe véve, előbb-utóbb visszakapják 2010 előtti neveiket ezek a közterületek (ha már az Erzsébet körút nem, ahogy megállapítja korábban.)

Ha a többi dologban nem is, de Lukács György szobrának visszaállításában Szabó Zoltán DK-s politikus, volt szocialista államtitkár úgy tűnik, egyet ért, ugyanis egy hozzászólóra – aki nem helyeselte a Lukács-szoborral kapcsolatos baueri tervet – azt válaszolta: „Miért ne érdemelne?”.

A teljes jegyzetet itt olvashatja el.

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfelejtették becsukni a Panoptikum ajtaját?

Körmös Bauer tér

Jönnek a Bourbonok - semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.
Ha így folytatják, ugyanúgy fogják végezni, örökre el lesznek kergetve. Mondjuk ez lenne a nekem legjobban tetsző forgatókönyv.
Legalább még az országgyűlési választás előtt kibuggyantak, remélem, ez sok embernek megmutatja, hogy mit várhat tőlük (igen, az adókedvezmények megvonását és az adókulcsok emelését többek között)

"2002-ben a Terror Házát akarta bezáratni,"

Pedig ott jó helye lenne Bauer Tamásnak.

Karácsony máris kereszttűzbe került: a józan ész a "szövetségesek" követelése között kell választania. Ahogy Bauer Demszky működését egybeveti Tarlóséval, az perverz és hátborzongató, Bauer sötét lelkének kivetülése.

"Antifasiszta fordulat..." Te barom, megszállt minket a Vörös Hadsereg. Meg Lukács et. meg az apád.

Én nem akarom magam idegesíteni, bele se nézek olyan cikkbe, amit B. szignál....

Ezúton köszönjük az összes momentumos, elempés, és FŐLEG ún. jobbikos szavazónak, hogy ezeket a BAUEREKET kiengedték a ketrecből, és újra az országra uszították...

A sors fintora az, hogy a szobor alkotója az a Varga Imre, aki a II. vh-ban harci pilótaként (magyar) szolgált....

Félek, hogy tényleg csak akkor lesznek elzavarva, ha valamit nagyon elrontanak, jobban, mint 2006-ban, viszont arra rámenne az ország. Másrészt az is igaz, hogy a "globalisták" nem fognak eltűnni, mert mindig kell ember, aki engedelmesen kiszolgálja az érdekeiket, tehát ha el is zavarnák őket, jönne az újabb generáció.

Viszont ezzel a nagyképűséggel szépen megmutatják, hogy mi jönne vissza egy kormányváltásnál. Akkor meg csinálják csak, lehetőleg minél jobban.

Olyan kellene, amely szobor együtt ábrázolja a szeretőjével, a heller ágnessel. Az lenne a címe, hogy szépségverseny.

"Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Áki bácsi sajátjai között gyűjtötte a tapasztalatot. Ezt látta maga körül, így szocializálodott
és saját maga is ilyenné vált. Fejében ott van nemcsak Moszkva tér, de a Hitler tér is,
mindegy neki, csak kollektív bűnösnek lehessen kikiáltani valakiket a humanizmus és az
emberi méltósághoz való jog legnagyobb dicsőségére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés