Hétfőn tárgyalják Varju mentelmi ügyét

2019. október 16. 13:01
A főügyészség a DK-s képviselőt választás rendje elleni bűntettel gyanúsítja.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött dokumentum szerint a Mentelmi bizottság október 21-én tárgyalja Varju Lászlónak, a Demokratikus Koalíció országgyűlés képviselőjének az ügyét. Ismeretes, a Legfőbb Ügyészség a hónap elején közölte, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt történt februári Varju László-Horváth Imre találkozó a választás rendje elleni bűntettet valósította meg.

Ismeretes, Varju ezen a találkozón próbálta rábeszélni arra a Magyar Szocialista Párt volt politikusát – aki a főváros IV. kerületében népszerű volt –, hogy a javára lépjen vissza. Horváth nem lépett vissza a találkozó után, így elindult Varju ellen, aki azonban fölényesen nyerte meg a választókörzetét.

Varju ezen a találkozón állítólag minden lehetséges módon megpróbálta rábírni Horváthot a visszalépésre, akivel az egy óra alatt többször közölte a felvétel szerin, hogy ha nem lép vissza a DK javára, akkor egyértelműen a Fideszt támogatja, „fideszbérenc”, és majd mindenki annak is fogja tartani.

Az ügyről korábban itt írtunk.

(Mandiner)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bíró úgyis fel fogja menteni.
Felesleges időtöltés.

A beleegyezés nélkül készült felvétel nem bizonyíték. Blöffölhetett is piásan bedrogozva, le fogja tagadni az egészet. A "független" bíró meg - aki a ceura jár fejtágítókra - még kártérítést is ítélne neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés