Vesztegetés miatt felfüggeszthetik a DK-s Varju László mentelmi jogát

2019. október 04. 14:11

Varju „költségtérítésről” beszélt.

2019. október 04. 14:11

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja az Origo. Korábban már kiderült, hogy Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust akarta visszalépésre bírni Varju még 2018-ban. Horváth visszautasította a DK-s ajánlatát.

A megalapozott gyanú lényege szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel.
A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára.

A férfi a felvetést elutasította. „Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas” – írta a Legfőbb Ügyészség.

Varju „költségtérítésről” beszélt

Mint arról az Origo már korábban beszámolt, Horváth Imre, miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza a 2018-as országgyűlési választáson, burkolt fenyegetéseket kapott, majd miután ezeket is visszautasította, Varju pénzt ígért a visszalépésért, természetesen ő ezt költségtérítésnek nevezte, hogy ne érje kár a visszalépéssel Horváthot.

A volt MSZP-s szerint a baloldaliság nem Varjunál, nem a DK-nál és nem a mai MSZP-nél van, akik valójában ma már szélsőségesen neoliberális, önző és az emberséges gondolatokkal összeegyeztethetetlen elveket vallanak.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2019. október 05. 21:37
Láttam én már karón Varnyút........
puszika
2019. október 05. 17:43
Honjaim! Íme egy tagadhatatlan tény ,VARJÚ ELVTÁRS GYURCSÁNY PÉNZÉVEL AKAR ELŐNYT SZEREZNI!!!
BőröndÖdön
2019. október 05. 08:04
Más ügyekben nem ugranak a polt-huszárok...:(
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. október 05. 07:41
Helyes. De nem az önkormányzati választások kampányfinisében, hanem a tavalyi országgyűlési választáskor után kellett volna elővenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!