Több száz klímavédelmi aktivistát állítottak elő Brüsszelben

2019. október 13. 17:05

Az Extinction Rebellion környezetvédő szervezet több mint 430 aktivistáját állították elő nem engedélyezett brüsszeli megmozdulásukon – közölte a helyi média vasárnap.

A szervezet szombaton késő délután mintegy ezer ember részvételével tartotta forgalomzavaró megmozdulását a belga fővárosban található királyi palota előtti téren, az azzal szemben elterülő parkban, és az azt szegélyező sugárút kereszteződéseiben.

Rendőrségi tájékoztatás szerint az említett parkban és közvetlen környezetében nem engedélyezett semmiféle tüntetés, ezért a résztvevőket távozásra szólították fel. Akik nem tettek eleget e felszólításnak, azok ellen az intézkedés során vízágyút és paprikasprayt is bevetettek.

A klímavédelmi csoport egyik helyi vezetőjének beszámolója szerint tudatosan döntöttek a törvénysértő megmozdulás mellett. Akciójuk során

arra kívánták felszólítani Fülöp belga királyt, hogy lépjen ki semleges pozíciójából és hirdessen éghajlati veszélyhelyzetet.

A belga sajtó beszámolója szerint az egynaposra tervezett békés megmozdulás résztvevői a hatósági intézkedés ideje alatt nem tanúsítottak ellenállást. Az előállított 435 tüntető legtöbbjét néhány órával később elengedték – közölték.

Az elmúlt napokban több helyszínen, egyebek mellett Budapesten, Amszterdamban, Prágában, Berlinben, Párizsban és Londonban, valamint az ausztráliai Perth, Brisbane, Adelaide, Sydney és Melbourne városaiban tartott főként forgalomzavaró, polgári engedetlenségi akciót helyi környezetvédő szervezetekkel közösen az Extinction Rebellion.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó dolgukban nem tudják, mi ellen lázadjanak. Aztán ha leállítanák a közlekedést, meg a fűtést (a két legnagyobb CO2 termelő), a nagyvárosi libsi forradalmárok nagyjából 5 nap alatt döglenének éhen.

Érdekes megfigyelni, hogy olyan multikulturális városokban, mint amilyen Brüsszel, de pláne London, egy ilyen jellegű tüntetés a témája ellenére mennyire szinte kizárólag a fehér ember ügye, elvétve látni valamilyen más etnikumút.
Amíg a fehér ember belebetegszik és eltunyul a tétlenségben, addig Európa új urai szépen várnak...az idő nekik dolgozik.
Ebből a szempontból a névválasztás találó, ugyanis valóban extinction fenyeget, csak nem az emberiséget úgy általában, hanem a fehér embert, és leginkább azt az eszmét, amit ez az embertípus képvisel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés