Így szól be az ausztrál műsorvezető a klímasztrájkoló diákoknak

2019. október 1. 13:45
A klímaradikális nemzedék az, ami a legtöbbet fogyasztja a világon, és amelyik először jár bicikli helyett kocsival iskolába – figyelmeztet egy ausztrál műsorvezető.

Alan Jones, az ausztrál SkyNews riportere a következőképp kommentálta a klímasztrájkoló diákság akcióit: 

„Mindenki diáknak üzenem, aki sztrájkol a klímaváltozás miatt, hogy ti vagytok az első generáció, akinek minden szobában légkondicionáló áll a rendelkezésére. Ti akartok tévét minden szobába, és a ti óráitokat számítógépesítették. Ti töltitek az egész napot elektromos kütyükön.”

Jones hozzátette: „ti nem akartok biciklivel iskolába menni, ehelyett autóitok karavánján érkeztek, amelyek eldugítják az előárosi utakat, és még rosszabbá teszik a dugókat.” 

„Ti vagytok a javak valaha volt legnagyobb fogyasztói, és ti vagytok, akinek mindig a legújabb luxusjavakra van szüksége, hogy trendik maradjatok. Titeket szórakoztatnak elektronikus kütyükön. S azok, akik sztrájkolni visznek titeket, ugyanazok, akik mesterségesen, a bevándorlás segítségével oldanák meg a túlnépesedést, ami persze növeli az energiaszükségletet, az ipari és szállítási igényeket.” 

Jones figyelmeztetett: „minél több ember van itt, annál több erdőt és bozótost irtunk ki, és annál jobban romboljuk a környezetet.”
Az ausztrál műsorvezetőnek azonban van megoldási ötlete: „mondjátok meg a tanáraitoknak, hogy kapcsolják le a légkondit, sétáljatok vagy bicajozzatok a suliba, kapcsoljátok ki a kütyüiteket, olvassatok könyvet, és csináljatok otthon szendvicset ahelyett, hogy vennétek magatoknak.” 

Persze Alan Jonesnak nincsenek kétségei afelől, hogy ez nem így lesz, mert önző nemzedékkel van dolgunk.
 

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés