Így szól be az ausztrál műsorvezető a klímasztrájkoló diákoknak

2019. október 1. 13:45
A klímaradikális nemzedék az, ami a legtöbbet fogyasztja a világon, és amelyik először jár bicikli helyett kocsival iskolába – figyelmeztet egy ausztrál műsorvezető.

Alan Jones, az ausztrál SkyNews riportere a következőképp kommentálta a klímasztrájkoló diákság akcióit: 

„Mindenki diáknak üzenem, aki sztrájkol a klímaváltozás miatt, hogy ti vagytok az első generáció, akinek minden szobában légkondicionáló áll a rendelkezésére. Ti akartok tévét minden szobába, és a ti óráitokat számítógépesítették. Ti töltitek az egész napot elektromos kütyükön.”

Jones hozzátette: „ti nem akartok biciklivel iskolába menni, ehelyett autóitok karavánján érkeztek, amelyek eldugítják az előárosi utakat, és még rosszabbá teszik a dugókat.” 

„Ti vagytok a javak valaha volt legnagyobb fogyasztói, és ti vagytok, akinek mindig a legújabb luxusjavakra van szüksége, hogy trendik maradjatok. Titeket szórakoztatnak elektronikus kütyükön. S azok, akik sztrájkolni visznek titeket, ugyanazok, akik mesterségesen, a bevándorlás segítségével oldanák meg a túlnépesedést, ami persze növeli az energiaszükségletet, az ipari és szállítási igényeket.” 

Jones figyelmeztetett: „minél több ember van itt, annál több erdőt és bozótost irtunk ki, és annál jobban romboljuk a környezetet.”
Az ausztrál műsorvezetőnek azonban van megoldási ötlete: „mondjátok meg a tanáraitoknak, hogy kapcsolják le a légkondit, sétáljatok vagy bicajozzatok a suliba, kapcsoljátok ki a kütyüiteket, olvassatok könyvet, és csináljatok otthon szendvicset ahelyett, hogy vennétek magatoknak.” 

Persze Alan Jonesnak nincsenek kétségei afelől, hogy ez nem így lesz, mert önző nemzedékkel van dolgunk.
 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem sokat fogtál fel a problémából. A klíma károsodását a jelen fejlettségünk, a mára már megszokott kényelmünk, az ide vezető úton keletkezett szennyeződés okozza. Amíg ezeket ugyanilyen szinten követeljük, addig ez a folyamat folytatódik. A gazdaság visszafogása, az állandó fejlődés hajszolása fokozza a gondokat.

És ezek ugyebár viszonylag észszerű, viszonylag könnyen megvalósítható változtatások (ahogyan a műsorvezető is mondja: ez kb. az első generáció, amely ezt a mennyiségű és minőségű fogyasztást természetesnek veszi, mert már kisgyerekként sem találkozott mással).

Ja, hogy ez rossz lenne a SZENT FOGYASZTÁSNAK, és visszavetné a SZENT GDP-T... hát ja... de várjunk csak: nem az van, hogy "nincs már időnk"?

Egy tanár ismerősöm pont ugyanezt mondta klímasztrájkoló diákjának: "Te hová mégy sztrájkolni? Hát minden reggel kocsival hoznak iskolába?" A tanár amúgy biciklivel jár. Így kellően korrekt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés