Blokád alatt a polgári kezdeményezés

2019. szeptember 29. 8:32

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
A globális piac az uralma alá akarja vonni az államot.

„Éppen ezért váltottak stratégiát: arra az elhatározásra jutottak, hogy a civil társadalmat is meg kell hódítaniuk ahhoz, hogy a nemzetállami szuverenitást végképp megtörjék. Vagyis álcivil szervezetek, álcivil NGO-k hálózatait hozzák létre azzal a céllal, hogy ezek megjelenjenek az adott célországokban, hangulatot szítsanak, megfordítsák a közvéleményt, tüntetéseket szervezzenek a szuverenista kormányok ellen – és nem utolsósorban európai polgári kezdeményezéseket indítsanak el a nekik nem tetsző országok kormányainak megbüntetése, ellehetetlenítése érdekében.

És merjük kimondani újra a nevet: a globális pénzügyi elit tagjai közül Soros György az, aki vállalta a feladatot, hogy olyan, szinte az egész világra kiterjedő civil mozgalmat és hálózatot hozzon létre hatalmas pénzügyi forrásokkal megtámogatva és folyamatosan finanszírozva, amelyik a liberális és globalista elit értékeit és céljait magáévá téve tevékenykedik a világ bármely országában, éppen ott, ahol a legnagyobb a nemzeti ellenállás. És persze »civil« módon támogatják az Európába tartó migrációt is, mert, mint tudjuk, ez is a nyílt társadalom megvalósulását segíti elő.

Így válik egy elvileg minden ízében demokratikus, sőt közvetlen demokratikus intézmény – az európai polgári kezdeményezés – manipulált, már régen nem a polgárokról, hanem a globális elitekről szóló intézménnyé. Újra bebizonyítva, hogy a demokrácia garanciája sosem egy intézmény, hanem a politikai szándék, vagyis maga az ember.

Összegezve: a globális piac az uralma alá akarja vonni az államot, legújabban pedig ehhez a harmadik szereplőt, a civil társadalmat is megpróbálja bekebelezni és az állam – a nemzetállami szuverenitás – ellen fordítani. Ez mutatkozik meg abban, hogy már az európai polgári kezdeményezés intézményét is felhasználják céljaik eléréséhez.

A világ sorsa dől el azon, hogy ez a kísérlet sikerül-e a globális elitnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szebb Jövőt!"
Adjon Isten!

Na és?
"A nemzeti szocializmusnak és marxizmusnak azonosak a gyökerei." (A.H.)

Nemzeti keretek között jobban meg tudjuk oldani problémáinkat, mint világszinten.

Akarja? Eddig is az érdekek és erőviszonyok döntöttek. A többi csak mellébeszélés.

Fricz Tamásnak igaza van. Amit ír az elmúlt évek, különösen az elmúlt 4 év történései minden kétséget kizárva igazolják az állításait.
Aki ezt nem látja vak, vagy fizetett ügynök.

Így van. Kerüljük el a 'sok bába közt elvész a gyerek' helyzetet és a döntést meg a végrehajtást a körülményeket legjobban ismerő és lehető legkevesebb szervezetet, embert igénybe vevő megoldásra bízzuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés