A Fidesz továbbra sem veszi komolyan a klímaváltozást!

2019. szeptember 24. 18:44

Cseh Katalin
Facebook
Áder ígéreteit közelebbről megvizsgálva rögtön látszik, hogy a klímakirály meztelen.

„Áder János elment a New York-i klímacsúcsra, ám valódi megoldások kínálása helyett ezzel csak saját ökológiai lábnyomát növelte. Miközben a Fidesz propagandagépezete naponta bagatellizálja a klímaváltozást, az államfő az ENSZ klímacsúcsán ígérgetni próbált. Áder ígéreteit közelebbről megvizsgálva rögtön látszik, hogy a klímakirály meztelen.

1) Áder 1,8 milliárd forintot szeretne nemzetközi klímafinanszírozásra fordítani három év alatt. Ez édeskevés. Összehasonlításképp: a „Stop Soros!” kampány első két hónapja 2,5 milliárd forintba került.

2) Szerinte tíz éven belül minden 25000 főnél népesebb településen csak elektromos buszok járnak majd. Szép vízió, de aligha életszerű. A fővárosban jelenleg még 30 évnél idősebb buszok is futnak, miközben tavaly kétéves elektromos buszokat selejteztek le a lassan közveszélyessé váló buszmatuzsálemek helyett.

3) Az államfő szerint Magyarország mindent megtesz, hogy a klímacélokat teljesítse. A képet némileg árnyalja, hogy a kormány még az EU által külön ránk szabott, csökkentett megújuló energia célszámokat sem hajlandó teljesíteni.

4) Áder nagyon várja már, hogy Paks II megépülésével növekedjen az atomerőművi termelés. Ezzel szemben a paksi bővítés drága, soha nem térül meg, orosz energiafüggésbe sodorja és adósságba taszítja az országot. Technológiai értelemben egyre nehezebb, gazdasági-politikai értelemben pedig lehetetlen mellette érvelni.

5) Áder Jánosnak nyilván nem szóltak, hogy a Fidesz nemrégiben megvétózta a 2050-re elérendő klímasemlegességről szóló uniós nyilatkozatot, ezzel újfent aláásva az EU egyik legfontosabb közös törekvését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hozzáteszem, hogy végtelenül rosszindulatú, gonosz, aljas némber.

Hozzáteszem, hogy végtelenül rosszindulatú, gonosz, aljas némber.

Angyalkám! Téged nem vesz komolyan senki. Ha nem vennéd észre buta tyuk. (szándékosan rövid u-val)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés