A Fidesz továbbra sem veszi komolyan a klímaváltozást!

2019. szeptember 24. 18:44

Cseh Katalin
Facebook
Áder ígéreteit közelebbről megvizsgálva rögtön látszik, hogy a klímakirály meztelen.

„Áder János elment a New York-i klímacsúcsra, ám valódi megoldások kínálása helyett ezzel csak saját ökológiai lábnyomát növelte. Miközben a Fidesz propagandagépezete naponta bagatellizálja a klímaváltozást, az államfő az ENSZ klímacsúcsán ígérgetni próbált. Áder ígéreteit közelebbről megvizsgálva rögtön látszik, hogy a klímakirály meztelen.

1) Áder 1,8 milliárd forintot szeretne nemzetközi klímafinanszírozásra fordítani három év alatt. Ez édeskevés. Összehasonlításképp: a „Stop Soros!” kampány első két hónapja 2,5 milliárd forintba került.

2) Szerinte tíz éven belül minden 25000 főnél népesebb településen csak elektromos buszok járnak majd. Szép vízió, de aligha életszerű. A fővárosban jelenleg még 30 évnél idősebb buszok is futnak, miközben tavaly kétéves elektromos buszokat selejteztek le a lassan közveszélyessé váló buszmatuzsálemek helyett.

3) Az államfő szerint Magyarország mindent megtesz, hogy a klímacélokat teljesítse. A képet némileg árnyalja, hogy a kormány még az EU által külön ránk szabott, csökkentett megújuló energia célszámokat sem hajlandó teljesíteni.

4) Áder nagyon várja már, hogy Paks II megépülésével növekedjen az atomerőművi termelés. Ezzel szemben a paksi bővítés drága, soha nem térül meg, orosz energiafüggésbe sodorja és adósságba taszítja az országot. Technológiai értelemben egyre nehezebb, gazdasági-politikai értelemben pedig lehetetlen mellette érvelni.

5) Áder Jánosnak nyilván nem szóltak, hogy a Fidesz nemrégiben megvétózta a 2050-re elérendő klímasemlegességről szóló uniós nyilatkozatot, ezzel újfent aláásva az EU egyik legfontosabb közös törekvését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés