Bobby Kennedy unokája szenátor lenne

2019. szeptember 22. 14:30
Joe Kennedy III. jelenleg a negyedik ciklusát tölti a Képviselőházban a Demokrata Párt színeiben.

Jelöltként indul a jövő évi szövetségi szenátusi választásokon Joe Kennedy III., a Kennedy politikai dinasztia tagja. Ötvenhét éve, 1962 óta ő az első a családból Edward Kennedy után, aki államában, Massachusettsben megpályázza a szenátusi tagságot.

A politikus támogatói előtt szombaton mondott beszédet Kelet-Bostonban, ahol több mint egy évszázada Írországból érkezve a család megtelepedett az Egyesült Államokban. „Donald Trump amerikai elnök arra késztette az embereket Amerikában, hogy régóta esedékes számvetést végezzenek, és az, ahogyan erre válaszolunk, elmond mindent arról, hogy kik vagyunk” – fogalmazott Joe Kennedy III. Hozzátette, „le kell győznünk azt az összetört rendszert, amely lehetővé tette (Trump) számára, hogy a legfelső tisztségbe emelkedjen, le kell győznünk az elavult struktúrákat, a régi szabályokat, a mindennapi elnyomásokat és igazságtalanságokat, amelyek visszatartották az embereket a válaszadástól”.

Joe Kennedy III. unokája az 51 éve meggyilkolt Robert F. Kennedynek, az ugyancsak merénylet áldozatává vált John F. Kennedy elnök öccsének. Robert F. Kennedy igazságügy-miniszter volt bátyja kormányában, majd öt évvel később indult az elnöki tisztségért, de még a Demokrata Pártban elért előválasztási győzelme után meggyilkolták Los Angelesben. Unokája, a 38 éves Joe Kennedy III. a jövő évi demokrata párti előválasztáson a 73 éves Edward Markeyval mérkőzik meg a szövetségi szenátusi helyért. A fiatal politikust megkérdezték arról, miképpen vélekedik ellenfeléről. Nem kívánta közvetlenül bírálni, és azt mondta nagyon jó ember, küzdelmük nehéz verseny lesz.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a különbség a Kennedyk és a Rothschildok között.
Nyilván nem véletlenül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés