Őshonos fákkal futották le a fokvárosi maratont

2019. szeptember 16. 11:56
Azt nem tudni, hogy a futók mellett a növények is kaptak-e frissítőt.

Facsemetékkel a hátukon futották le vasárnap a fokvárosi maratont helyi futók, akik az őshonos fák telepítésére akarták felhívni a figyelmet a klímaváltozás és a szárazság elleni küzdelemben. Fokvárost az elmúlt évszázad legsúlyosabb szárazsága sújtotta tavaly, a vízhiány miatt a hatóságok a víz adagolására kényszerültek.

Helyi vállalkozók létrehoztak egy 3,7 millió dolláros alapot abból a célból, hogy a város térségben lévő inváziós, vízigényes fákat kivágják és helyükre őshonos fajokat ültessenek, elősegítendő a környékbeli víztározók feltöltődését. Siyabulela Sokomani környezetvédelmi aktivista, aki olajfacsemetét vitt a hátán futás közben, elmondta, hogy mintegy 20 fős baráti társasága kétezer fa elültetésére akar adományt gyűjteni.

A 34 éves fokvárosi vállalkozó tavaly a Mandela-napon egykori iskolájában 67 fát ültetett el, amelyek a néhai dél-afrikai vezetőnek, Nelson Mandelának a közszolgálatban eltöltött 67 évét szimbolizálták. Sokomani 2017-ben alapította Városi farmerek nevű programját, amelynek keretében iskolás gyerekeket oktatnak faültetésre, mezőgazdasági munkákra.

2001 és 2018 között Dél-Afrika mintegy 1,34 millió hektárnyi erdős, fás területet vesztett el a washingtoni székhelyű Global Forest Watch szervezet adatai szerint.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés