Karácsony szövetséget kötött az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltjeivel

2019. szeptember 14. 16:26

Tüttő Katával, Soproni Tamással és Niedermüller Péterrel. A megállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében.

2019. szeptember 14. 16:26

Szövetséget kötöttek Budapest V., VI. és VII. kerületének ellenzéki polgármesterjelöltjei, valamint Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szombaton Budapesten. A megállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében.

Karácsony Gergely a Deák Ferenc téren tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a sokszínű Budapestet szeretnék sokféle ember otthonává tenni, ennek érdekében a kerületek közös problémáit együtt kívánják megoldani, természetesen a városrészek önállóságának megtartásával.

Véget kívánnak vetni a kormányzati politikának, amely együttműködés helyett diktál, ultimátumokat ad, zsarol, szolgaságba taszítja a fővárost. Ennek hatása az, hogy Tarlós István főpolgármester a kormány bábjaként viselkedik – jelentette ki a főpolgármester-jelölt. Hozzátette a mindenkori kormánnyal közösen szeretnék a város érdekeit képviselni.

A kerületek jelenlegi vezetői „kiskirályságként” néznek a városrészekre, minél nagyobb hatalmat akarnak, az ellenzéki jelöltek viszont uralkodás helyett szolgálni akarnak – emelte ki Karácsony Gergely. Szerinte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal a kijelentésével, hogy ha nem Tarlós István lesz a következő főpolgármester, akkor a város semmi jóra nem számíthat, minden budapestit megsértett.

Tüttő Kata V. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, olyan ügyekben akarnak együttműködni, amelyekben eddig mindenki csak tologatta a felelősséget. Szeretnének javítani a közlekedésen, hogy tisztább, élhetőbb, jobb levegőjű legyen a város, a parkolási rendszert értelmesebbé tennék, valamint közös klímastratégiát dolgoznának ki – sorolta a politikus.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt elmondta, felméréseik szerint a Terézvárosban lakók 95 százaléka elégedetlen a köztisztasággal, erre a problémára is közösen adnának választ. Véleménye szerint az együttműködés anyagilag is megérné a kerületeknek.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármesterjelölt a lakhatási problémára hívta fel a figyelmet, a belvárosi kerületekben ugyanis nagyon sokan laknak „az emberi méltóság megőrzésére alkalmatlan” lakásokban, mivel önerőből nem tudják felújítani őket. Ezért szövetséget kötnek ennek a problémának a megoldására is – fűzte hozzá.

Kép: Niedermüller Péter, Facebook

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2019. szeptember 15. 22:37
Mit is várjunk egy ilyen csótánytól.
tango47
2019. szeptember 15. 17:56
A három jómadár közül kettő nem is lakik abban a kerületben, ahol indul. A harmadikról nem tudom hol lakik, csak annyit, hogy a "Mindent fúrjunk meg!" -párt alelnöke és ez se semmi.
nyugalom
2019. szeptember 15. 13:29
Elét nehéz ennél hiteteltelenebb bandát találni! Tüttő-celeb, a bohóc, adósság elől meglógó "egyetemi tanár", aki nem akart még márciusban bohócot csinálni magából, no még a momentumos tenyérbemászó soproni kell vagy bármelyik suttyó! Tragédia! Hol van Berki? Szegény Budapest, csak ezt ne!!!!!
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 15. 11:38
Niedermüller azt nyilatkozta, hogy "nem csinál magából bohócot, nem indul a polgármesterségért". Ennyit a bolsevik liberális csürhe szavahihetőségéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik