Karácsony szövetséget kötött az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltjeivel

2019. szeptember 14. 16:26
Tüttő Katával, Soproni Tamással és Niedermüller Péterrel. A megállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében.

Szövetséget kötöttek Budapest V., VI. és VII. kerületének ellenzéki polgármesterjelöltjei, valamint Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szombaton Budapesten. A megállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében.

Karácsony Gergely a Deák Ferenc téren tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a sokszínű Budapestet szeretnék sokféle ember otthonává tenni, ennek érdekében a kerületek közös problémáit együtt kívánják megoldani, természetesen a városrészek önállóságának megtartásával.

Véget kívánnak vetni a kormányzati politikának, amely együttműködés helyett diktál, ultimátumokat ad, zsarol, szolgaságba taszítja a fővárost. Ennek hatása az, hogy Tarlós István főpolgármester a kormány bábjaként viselkedik – jelentette ki a főpolgármester-jelölt. Hozzátette a mindenkori kormánnyal közösen szeretnék a város érdekeit képviselni.

A kerületek jelenlegi vezetői „kiskirályságként” néznek a városrészekre, minél nagyobb hatalmat akarnak, az ellenzéki jelöltek viszont uralkodás helyett szolgálni akarnak – emelte ki Karácsony Gergely. Szerinte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal a kijelentésével, hogy ha nem Tarlós István lesz a következő főpolgármester, akkor a város semmi jóra nem számíthat, minden budapestit megsértett.

Tüttő Kata V. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, olyan ügyekben akarnak együttműködni, amelyekben eddig mindenki csak tologatta a felelősséget. Szeretnének javítani a közlekedésen, hogy tisztább, élhetőbb, jobb levegőjű legyen a város, a parkolási rendszert értelmesebbé tennék, valamint közös klímastratégiát dolgoznának ki – sorolta a politikus.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt elmondta, felméréseik szerint a Terézvárosban lakók 95 százaléka elégedetlen a köztisztasággal, erre a problémára is közösen adnának választ. Véleménye szerint az együttműködés anyagilag is megérné a kerületeknek.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármesterjelölt a lakhatási problémára hívta fel a figyelmet, a belvárosi kerületekben ugyanis nagyon sokan laknak „az emberi méltóság megőrzésére alkalmatlan” lakásokban, mivel önerőből nem tudják felújítani őket. Ezért szövetséget kötnek ennek a problémának a megoldására is – fűzte hozzá.

Kép: Niedermüller Péter, Facebook

(MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kemény... ez a csapat kemény...

+1

Egyébként meggyőződésem, hogy ha lett volna / lenne egy OV-hez akár csak közelítő kaliberű politikus ellenzéki oldalon, már régesrégen bedarálta volna ezt az egész poszt-szoci+posztszadeszes (MSZP+DK+Párbeszéd+stb.) hóbelevancot. Legalább 3, 2006 óta létrejött új pártnak meg volt a lehetősége, hogy kinője magát, mindhárom csúfos kudarcot vallott (ún. Jobbik, LMP, legutoljára pedig a Momentum).
Bizonyos szempontból a Momentum szereplése a leggyászosabb. Míg pl. az LMP-ről sok minden rosszat lehet mondani, de gyakorlatilag 8+ évig NEM adta be a derekát, és alapvetően nem lépett szövetségre a ballibbel, addig a Momentum egyetlen egy parlamenti választás után, lényegében az indulását követő évben máris 100%-ig, jelöltszintig összeborult a poszt-MSZP-SZDSZ-szel.

Nehéz cikibb képet elképzelni, mint a fentit: a Momentum üdvöskéje 2019-ben (!!!) az MSZP miniszterelnökjelöltjével, Tüttő Katával és Niedermüller Péterrel indul KÖZÖSEN... ízlelgessük.

Propaganda-reklám ez, apropó ugyanannak az elismétléséhez. Úgyhogy Karácsony még szövetséget fog kötni az összes kerület WC-s nénikéjével is, hogy nem hozzájuk fog járni kakilni, hanem inkább Zuglóba, az autókba, mert azok úgyis olyan szenzációs olcsón parkolnak, hogy viseljék el az ő ürítését.

Roncsderbi.
Káosz koalíció.

Aszongya a melák kisegér az elefántnak: Hallod, hogy dübörgünk.
Elefánt: Már szaga is van.

Végre egy kis humor. A képre rápillantva a sátor túloldalára képzeltem egyből a padon ülő Ferit, ölében a kampányoló politikusokkal. Túlságosan magas labdát adtak fel a performansz készítői, kiprovokálva az analógiát.

Más. Wigner Jenő, Heckmann - egy német csillagász - mellett hevert a fűben a göttingai városi uszoda partján. Heckmann azt vette észre, hogy hangyák mászkálnak Jenő lábán. Nem csípnek, kérdezte Jenőt? Mire Jenő válaszolt. "De igen!" Kérdés, akkor miért nem ölöd meg őket? Wigner válasza: Mert nem tudom, hogy melyik csípett.

Az ellenzéki pártok konglomerátumát szemlélve az ember kezdetben még ártatlan, vagy akár hasznos "hangyákat" is feltételezett, nem tett egyenlőségjelet a hangyaboly tagjai közé. Egyfajta distancia volt észlelhető jó ideig, majd mára, miként a képen is láthatóvá vált, mindegyik hangya egyformán csíp, megszűnt a Wigner Jenő-i reflexió létjogosultsága.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés