Antikorrupciós munkacsoportot alakítottunk Brüsszelben!

2019. szeptember 13. 16:26

Cseh Katalin
Facebook
Immár hivatalosan is Magyarország ül az EU korrupciós szégyenpadján.

„Antikorrupciós munkacsoportot alakítottunk Brüsszelben!

Fideszes politikusok egyre gyakrabban utalnak arra, hogy az uniós források nekik csak kampánycélokat szolgálnak. Legutóbb Semjén Zsolt fogalmazott úgy: »nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt«. Túl könnyű lenne lecsapni a magas labdát, miszerint a kipréselt pénzből csak felcsúti Disneyland és nemzeti oligarcharendszer épül, úgyhogy ne tudjuk le ennyivel a miniszterelnök-helyettes eszmefuttatását.

Kétségtelen, hogy Magyarország az EU egyik legbőkezűbben támogatott tagállama, ám a rendszer Semjén prése nélkül is önti ránk a forrásokat. Nem azért, mert »megnyitottuk a piacainkat«, hanem mert az ország gazdasága sajnos továbbra sem zárkózott fel az EU átlagához, az elmúlt évek (uniós támogatások hajtotta) növekedésének ellenére sem.

Immár hivatalosan is Magyarország ül az EU korrupciós szégyenpadján, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) legutóbbi éves jelentése szerint nálunk volt a legtöbb, uniós pénzt is érintő korrupciógyanús ügy. Összesen több, mint 23 milliárd forintot kérhetne vissza az EU Magyarországtól, ám mindez valószínűleg csak a jéghegy csúcsa.

Az Európai Ügyészség merev elutasításával Magyarország aligha járul hozzá ahhoz, hogy ne vetüljön ránk a korrupció gyanúja. Az uniós támogatásokat nem »kipréselni« komoly teljesítmény, hanem úgy elkölteni, hogy azok hosszú távú, fenntartható, és munkahelyteremtő befektetésekként hasznosuljanak, ne pedig egy szűk baráti kör zsebében kössenek ki.

Egyértelmű, hogy cselekedni kell. Ahogy a kampányban megígértük, a leghatározottabban fellépünk az uniós források értelmetlen és korrupt felhasználásával szemben. Ezért alakítottuk meg az Európai Parlament antikorrupciós munkacsoportját, amely kiemelt figyelemmel követi majd az EU-s pénzek útját az egyes tagállamokban, ezzel is támogatva az OLAF, az Európai Ügyészség, illetve az Európai Bizottság munkáját. A munkacsoport minden ülésén arra törekszik majd, hogy napról napra nehezebb legyen elpazarolni vagy ellopni az uniós támogatásokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És mikor vezeti be az EU azt, hogy vigyáz az adófizetői pénzének felhasználására, mert eddig ennek még a feltételeit se sikerült megvalósítaniuk?

Nyilvánvaló, hogy pont a négyes metró ügye nem fogja érdekelni ezt a az ifjú élmunkás csapatot. Az potom összeg, ellentétben a mostanival. :D

Na, akkor jaj a korrupt Momentumnak! / lásd: kampánypénzek stb /. A kormány pedig örülhet, mert világosak lesznek a rágalmak.

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 13. 17:49

Vajon beszerezte már a botmixert?

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett…

Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén botmixer.

Cseh Katalin: (nevet)

Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.

Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.

Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.

Cseh Katalin: (nevet) Majd elterjesztem én is a kis körömben…

Ahogy olvasható, Papp a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh hangosan nevetett, vállalva azt, hogy elterjeszti ezt a megnevezést a környezetében.

Én nem ellenzem, már ha elintézik Brüsszelben, a magyar nyugdíjasok visszafizessenek:
a 9000 Ft-os rezsicsekkek árát,
+ a novemberi nyugdíjprémiumukat és a nyugdíjkiegészítésüket,
á'la 21 000Fr, szóval ánblokk:
30 000 Ft-ot minden magyar nyugdíjas visszafizet Brüsszelnek, mert
Orbánék ezt az Eu felzárkóztatási pénzéből lopták el.

Brüsszeli zsarolás

"Az elmúlt 5 hétben csaknem 500 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt át a magyar államnak az Európai Bizottság, és az extrém mértékű pénzáramlásnak még nincs vége. A Portfolio számos forrásának jelzései azonban afelé mutatnak: súlyos ára van ennek a kedvező fejleménynek. Ahhoz ugyanis, hogy újra ömölhessenek a brüsszeli pénzek a magyar államhoz, előtte jelentős, összességében sok tízmilliárd forintos pénzügyi büntetést kellett bevállalnia a kormánynak, hogy több, a szabálytalan pénzfelhasználásból eredő elszámolási vitát végre le tudjon zárni. A friss helyzet afelé mutat, hogy a következő hónapokban akár masszív többletbe is átcsaphat a magyar államháztartás pénzforgalmi egyenlege."
https://www.portfolio.hu/unios..

Épp egy másik topikban említettem Keller László államtitkárt, aki 2002 után azt a feladatot kapta, hogy tárja fel a fideszes korrupciót, és számoltassa el a korrupt fideszes politikusokat. 2002 előtt is a fideszes korrupció volt az egyik főtéma, jobb híján. A híres-hírhedt fideszes korrupció, ami alatt ugyan fejlődött az ország, de ami valami miatt mégis magasabba volt, mint a bukdácsoló szoclib időkben.

Most megint ugyanaz a dal. A Fidesz alatt legalább van fejlődés, nem négyévente egy beszakadás, az adófizető réteg megfingatása, kis konszolidáció, majd elölről kezdve ugyanez. Mégis most valahogy, érzésre, az ellenzék szerint a korrupció valahogy nagyobb. Magasabb.

Én viszont azt mondom, hogy konkrét ügyek hiányában fölöslegesnek tartom, hogy hazaáruló módon, állandóan Brüsszelhez futkározva, mint valami pisis óvodás, aki folyton a tanítónéninek árulkodik, egy újabb semmirekellő bizottság alakuljon arra, hogy a liberális ellenzék ezzel mószerolja a politikai ellenfelét.

Gondolom, a leánykori nevű libe- vél kezdik, hogy ne fogadjanak el a tengerentúli multiktól pénzt.
Olyan disszonans:-)))
Kócos fogú mit szól hozzá?

Melyik pénzek? A nyomdáé is?

Cseh Katalin diszkréten elfelejti megemlíteni,hogy a feljelentések zöme tőlük származik, az OLAF csak egyetlen vizsgálatot kezdeményezett.

Ez az idióta nő képtelen a durva előítéletei takargatására: még el sem kezdte ez a saját célból alakított csoport a vizsgálódást, de már prejudikál! Ennyit a "függetlenségükről" és "elfogulatlanságukról".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés