A Karigeri-team a jogállam csapdájában

2019. szeptember 13. 17:01
Majdnem tökéletesen mindegy, hogy bambán vagy cinikusan autózott az ellenzék szembe a joggal, az eredmény ugyanaz.

Az önkormányzati választásokhoz közeledve nem meglepő módon a főváros válik a legfontosabb csatatérré. Tarlós kilencéves regnálása látszólagos egységbe kovácsolta az ellenzéket, amely a gyurcsányista DK-tól a 21. század pártjainak önkikiáltott LMP-ig és Momentumig terjed. Az egységfront persze nem teljes, a rossz közéleti hekknek is beillő Berki Krisztián és a soha-fel-nem-adás mementójaként kötelességszerűen elinduló Thürmer mellett Puzsér is ringbe száll.

Most ne is lamentáljunk azon, hogy aki Zuglót sem képes botránymentesen elvezetni, az miképp lesz alkalmas Budapest irányítására; és azon se, hogy mennyit fejlődött a főváros az utóbbi években (főleg a Demszky-érához viszonyítva). Érdekesebb az a harcmodor, amit a karácsonyista erők tettek magukévá. Az ellenzék láthatóan arra feszült rá, hogy bebizonyítsa, Tarlós vitaképtelen, erőből politizál, nem hajlandó a disputára. Ez azonban kifejezetten álságos törekvés, főleg, ha belegondolunk, hogy erre amúgy Puzsér sem volt nyitott, és az újabb és újabb ultimátumok, illetve

a dinamikusan változó vitafeltételek lassan burleszkké maszkírozzák az egészet.

Különös pikantériája a történetnek Tordai Bence reaktiválása is, mintha az ellenzék instant trollja bármilyen formában elősegíthetné a kulturált eszmecserét. Ami szemmel láthatóan nem is célja az ellenzéknek. Mindezek tükrében nehéz hibáztatni Tarlóst azért, hogy nem áll le vitatkozni a trónkövetelőkkel.

A megmosolyogtató csatározásokon túl azonban van egy súlyosabb, sötétebb vetülete is az összellenzéki erőfeszítéseknek. A múlt héten látott napvilágot egy olyan ügy, amely nem csupán a Karigeri-team alkalmasságát, hanem szándékaik (jog)tisztaságát is megkérdőjelezi. A józsefvárosi kampánystáb buzgó munkájáról került elő az alábbi kép:

 

Pikó András és csapatának a tevékenysége a törvénysértés erős gyanúját veti fel. Ugyanis – tisztázzuk – a választópolgári ajánlások feldolgozása nem dolga a képviselő-jelölteknek. Semmi, de tényleg az égegyadta világon

semmi sem indokolja, hogy ezeket az íveket feldolgozzák, digitalizálják,

bármilyen formában, másoltan tárolják. Legalábbis legális indoka ilyesfajta tevékenységnek nem lehet, taktikai, törvénysértő  motivációja ugyanakkor bőven. Az adatokból csinos kis adatbázis építhető, aminek hasznosságához nem, jogszerűségéhez nagyon is férhet kétség.

Ilyen szempontból épp a jogállamiság üszkös romjai felett derpegő ellenzék (legfrissebben lásd: Orosz Anna-interjúnkat) megy szembe a jogállamisággal, illetve horgad fel, ha ezt a paradoxont számon kérik rajta.

A vélhető törvénysértés ráadásul kommunikációs dilettantizmussal párosult, hiszen illegálisnak tűnő adatfeldolgozási tevékenységet rögzíteni, majd megosztani, hovatovább mindezt büszkén tenni, nem túl nagy éleslátásról tanúskodik. A hírek szerint Udvarhelyi Tessza személyében e balfogás a Pikó-csapat kampánygurujához fűződik, ami szakmai alkalmassági kérdéseket is felvet. 

Valójában két forgatókönyv lehetséges. A szorgos kampánykommandónak vagy fogalma sem volt arról, hogy épp erősen gyaníthatóan törvénysértést követ el, vagy nagyon is tudta. Mondjuk,

majdnem tökéletesen mindegy, hogy bambán vagy cinikusan autóztak szembe a joggal,

az eredmény ugyanaz: az ütközés elkerülhetetlen.

S ezek után talán érthető, hogy Tarlós távol tartja magát ettől az ellenzéki szupercsapatól. 

Akikkel, ha szerencséjük van, a vasalt modorú Berki talán szóba áll.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jogállamiság kockázatai..

Az ellenzéknek a jogállamiság csak addig érdekes, amíg nem rájuk vonatkozik. Onnantól az már diktatúra.

Tudtam én, hogy simlisek. Amikor 2002 után Orbánt elkezdték vizsgálni (emlékszik még valaki Keller László elszámoltatás-komisszárra, aki főállásban kutatta a fideszes korrupciót? Aztán előállt a nagy semmivel.), akkor Orbán kb. annyit mondott: Áll elébe a vizsgálatoknak, nincs takargatnivalója. Pikóék is megtehették volna ugyanezt, ehelyett egyből visítani kezdtek.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 13. 18:26

Ez most komoly?!?
Ez a facebook-bejegyzés tényleg megjelent így, képpel, szöveggel?!?

Ezek még annál is hülyébbek, mint gondoltam... A Nagy Ballib Összeborulás agytrösztje gyakorlatilag bizonyítékokkal alátámasztott büntető feljelentést tesz maga ellen a facebook-on. :))))))))))) Ez a hét vicce eddig!

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 13. 18:05

LOL :))))))))))))))

Tordai Bencét nevezte szellemi fogyatékosnak.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 13. 18:28

Gyakorlatilag önleleplezés az egész. De persze ők vannak felháborodva, hogy vizsgálat indult ellenük.

"Most ne is azon lamentáljunk azon, hogy aki Zuglót sem képes botránymentesen elvezetni, az miképp lesz alkalmas Budapest irányítására...".

Pedig szerintem érdemes ezen ellamentálni egy pillanatra. Botránymentesen nehéz elvezetni egy olyan kerületet, ami körül forrnak az indulatok, és ütköznek az érdekek. nem az az érdekes, hogy Karigeri nem tudta botránymentesen elvezetni Zuglót, hanem hogy az elmúlt 5 év alatt semmit nem tudott rendesen megcsinálni.

Nem véletlen, hogy nem beszél Zuglóról, nem hoz fel sikereket vagy legalább részsikereket, ami hozzá köthetőek, mert ilyenek nincsenek. Karácsony mindig is leszarta Zuglót, neki csak ugródeszkának kellett a kerületi polgármesterség. Először miniszterelnök akart lenni, legalábbis az ellenzék vezére, aztán most ugyanezt próbálja véghez vinni azzal, hogy beül a főpolgármesteri székbe.

Karigerinek valószínűleg nem maga a főpolgármesteri szék kell, ő ennél nagyobb dolgokról álmodik. A saját alkalmatlanságán kívül azonban bekavart neki egy másik szereplő is. Feri, az ex-miniszterelnök, aki szintén a politikából szeretne nyugdíjba menni, és addig meghatározó szereplő maradni az ellenzéki oldalon. Sok az eszkimó, és kevés a fóka.

Szándékos vagy sem, ők maguk adták ki az infót. Nem a fidesz ürgebőrbe varrt kémei jelentettek.

"Pikóék is megtehették volna ugyanezt, ehelyett egyből visítani kezdtek."
Levették a büszke posztot a "feldolgozásról". Ott sem voltam!

"Tordai Bencét nevezte szellemi fogyatékosnak."

Teljes joggal.

Gyűjthetsz támogatói adatokat, csak nem a hivatalos ajánlóívekről. Azt csak a választási bizottság dolgozhatja fel, nem a párt aktivistái.

A mai napig nem nyilatkoztak arról, mit csináltak. Ők maguk publikálták a fotót, hogy épp "dolgoznak": Ennyi idő alatt már rég tisztázhatták volna magukat, hogy valójában a mi a fenét műveltek az ívekkel.

"Azoknak az adatait is táblázatba foglalták, akik nem támogatták az ellenzéki jelöltet."

Na, ezt állítani igazán nagy BAROMSÁG a PestiSrácok részéről.
Olyan hülyének tartják a kormánypárti olvasóikat, hogy még ekkora baromságot is bekajálnak.

1.)
Akik NEM támogatták az ellenzéki jelöltet,
azok nyilván NEM adták meg az adataikat az ellenzéki jelöltek ajánlóívein.

2.)
Nehezen feltételezhető,
hogy az ellenzéki jelöltet NEM támogatók olyan hülyék voltak,
hogy (nem az ajánlóívre, hanem) külön regisztrálásra közölték volna a személyes adataikat.

3.)
Ha az ellenzéki jelöltet nem támogatók nem adták meg az adataikat,
akkor Pikóék aláírásgyűjtői hogyan tudták volna a nem létező adatokat "táblázatba foglalni?

4,)
A PestiSrácok a cikkében csak egy olyan táblázat fotóját vette át a Magyar Nemzetből,
amely táblázatban 4 különböző jelölés (pipa, plusz, ikszelt kör, mínusz)
alatt strigulák, ill. számok vannak.
Ez az ajánlóív hátoldalára firkált táblázat csupán a jelölésekhez soroltak SZÁMÁT mutatja,
nem pedig egyes személyek adatait.
Nagyon valószínű, hogy az aláírásgyűjtő a jelölések alatt azt strigulázta, hogy a vele szóbaállók közül hányan tartoztak az általa egyik, vagy a másik jellel megkülönböztetett csoportba.

Mivel az az ellenzéki jelöltet NEM támogatók NEM adták meg az adataikat,
legfeljebb csak leálltak beszélgetni/vitázni az ellenzéki aláírásgyűjtővel,
ezért az aláírásgyűjtő csak ezek SZÁMÁT tudta táblázatba foglalni (NEM pedig az adataikat).

Na, ennyit a PestiSrácok/Magyar Nemzet "nagy leleplezéséről"...

"De életszerű ez a tiltás?"
Nem tudom. Nem tűnik annak. Mindenesetre ez a törvény. Nem a Fidesz vezette be.

" Akár a jogellenes adatkezelést is kimerítheti, ha egy szolgáltató ügyfelétől a személyazonosító jelét kéri el valamilyen adatrögzítés alkalmával – közölte általános állásfoglalását a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Péterfalvi Attila szerint a személyazonosító jelet szolgáltatók nem használhatják.

Az Alkotmánybíróság 15/1991.-es határozata alkotmányellenesnek minősíti az univerzális személyazonosítót, így lett külön személyi azonosító, személyi igazolványszám, adószám és Társadalombiztosítási Azonosító Jel – tájékoztatott a NAIH elnöke. Péterfalvi Attila hozzátette: a személyi számot speciális esetre hagyta meg a jogalkotó, az állampolgár és az állam közjogi viszonyaiban. A választásoknál azonosítanak ezzel, illetve az ingatlannyilvántartásban szerepel.

Más intézmények azonban nem használhatják

– hívta fel a figyelmet a szakértő. Máshol ugyanis csupán a természetes azonosítókat – név, születési hely, anyja neve – és a személyi igazolványszámot kezelhetik.

Ha mégis elkéri a szolgáltató a személyazonosító jelet, jogellenes adatkezelésnek minősül, sőt maga az állampolgár sem adhatja ki jogosulatlan félnek."

"A személyi azonosító (régebbi nevén személyi szám) a Magyarországon használatos nemzeti személyazonosító jelek egyike. A személyi azonosító 11 számjegyű és 1975-ben vezették be Bevezetésének célja az volt, hogy megkönnyítse az adatkezelést a közigazgatás számára, lehetővé téve, hogy egy számítógépes adatbázisból visszakereshető legyen az adott személyi számmal jelölt emberről összegyűjtött összes információ.
Az univerzális, személyes azonosítószámnak szánt személyi szám általános használatát az Alkotmánybíróság 1991-es döntése a személyes adatok védelme érdekében megtiltotta, ám a költségekre hivatkozva csak 1995-ben szorították vissza a használatát. Ettől kezdve adóügyekben az adóazonosító jel, az egészségügyben a társadalombiztosítási azonosító jel (taj vagy tajszám), népesség-nyilvántartási és lakcímügyekben pedig a személyi azonosító (tehát a korábbi személyi szám) használatos. Bár ilyen módon nem azonosítható minden adatbázisban egy személy ugyanazzal az azonosítóval, ha mégis rá kell keresni egy személyre több adatbázisban, az ideiglenesen, alkalomhoz kötötten létrehozandó kapcsolati kóddal tehető csak meg.
A személyi azonosító (személyi szám) megtalálható a „régi típusú”, kemény fedeles személyi igazolványban, az új típusú (tehát 2000. január 1. után kiadott), kártyaformátumú személyazonosító igazolványhoz tartozó, lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) hátoldalán, és a régi (ideiglenes) társadalombiztosítási igazolványon (TB-kártyán), ezek hiányában a lakóhely szerinti népességnyilvántartónál, az illetékes helyi önkormányzatoknál lehet kikérni.
A Nemzetbiztonsági Hivatal 2009-ben újra kezdeményezte egy univerzális azonosító alkalmazását. Ehhez az alkotmány megváltoztatása lenne szükséges. "

Ennek a rendezése, összeszámlálás, ha iker ellenőrzésben csinálják 2 személynek egyórás munka.
Ehhez nincs szükség számítógépekre, írószerszámra.

Akkor kell több idő, ha van egy adatbázis és soronként ellenőrizni akarják az adatokat. Ehhez kell számítógép, vagy ki kell kérni a választási jegyzéket. Ez utóbbit azonban a hírek szerint nem kérték ki mert fizetni kellett érte, majd jegyzőkönyvben rögzíteni a megsemmisítését.

Így alapos gyanú van a törvénysértésre. A vizsgálat majd bebizonyítja, hogy a törvénysértés megtörtént, vagy nem. Addig meg csendbe kellene lenni. A kampánynak pedig arról kellene szólni, hogy mit és miből akarnak megvalósítani, ahogy ezt Tarlós tette.

Addig kell elszámolni amennyi aláíró ívet átvettek.
Két stósz lehet. Az egyik a kitöltöttek, a másik a kitöltetlenek. Adott esetben lehet egy harmadik is, amely a rontottat tartalmazza.

Ha a három stósz eredményét összeadják, akkor ennek egyezni kell az átvett ívek számával.

Négy elemis feladat.

"Mert nem forgalmaznak olyan laptopot, amin csak számok vannak a billentyűzeten."

A laptopomhoz van egy olyan kisegítő készülék, amin csak számok vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés