Majd a piac!

2019. augusztus 30. 8:07

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Őfelsége a piac és a rossz tanuló társadalom között az úgynevezett SZDSZ volt a közvetítő.

„Nem tudom, emlékeznek-e, de hajdanán, úgy a rendszerváltás hajnalától nagyjából 2010-ig, bár sok víz lefolyt a Dunán, de egyvalami állandó volt. Egyetlenegy dolog lebegett felettünk, mint Isten lelke a vizek felett, ezt az egyet nem volt szabad megkérdőjelezni, ez volt az alfa és az ómega, ahonnét elindultunk s ahová majd visszatérünk, ami mindent elrendez, mindent megold, mindent rendbe tesz, de legfőképpen mindent irányít.

Ez volt őfelsége, a piac.

Ha elhangzott e mágikus fogalom, illett kissé alázatosabb testtartást felvenni, fejet enyhén lehajtani, a vállakat leejteni, a hangot suttogóra fogni. Mert most a piacról van szó, a piac jár közöttünk, buksi, oktondi halandók között. Olyanok voltak a piacok, mint Karinthy párhuzamosai. Csak a végtelenben találkoztak, és ott illedelmesen megemelték a kalapjukat. Mi pedig, sok-sok rossz tanuló csak álltunk, és áhítattal tekintettünk a magasba. Őfelsége a piac és a rossz tanuló társadalom között az úgynevezett SZDSZ, vagyis – Karinthynál maradva – a Steinmann volt a közvetítő.

Ó, ők értették a piacot, sőt, pertuban voltak őfelségével!

Mi, rossz tanulók persze tudatlanságunkban tele voltunk kérdésekkel, félelmekkel. Nem értettük például, miért is kell rászabadítani a nyugati tőkét egy az egyben a hazai piacra, negyven év kommunizmus után, tökéletesen kiszolgáltatott helyzetben, de hamar lehurrogtak minket Steinmannék, hogy hát a piac, pupákok! Majd a piac elrendez mindent. És elrendezett…

Nem értettük egészen pontosan, miért kell gombokért és színes üvegcserepekért privatizálni mindazt a maradék értéket, amit még a rendszerváltás előtt nem privatizált saját magának teljesen ingyen az MSZMP KB és holdudvara, akiknek a foxi-maxin titokban már megtanították, hogy nem Marx–Engels–Lenin a szentháromság, hanem egy igaz isten van, a piac. De elmagyarázták nekünk, hogy ezen a tőkehiányos, piachiányos, félperifériás pusztaságon csak a nyugati tőke hozza el a felvirágzást – no meg a piacot. Azt fogja fellendíteni. Hozza majd az innovációt meg a munkahelyet meg a jólétet. Nem értettük, aztán hozta. Vagyis hát üveggyöngyökért megvette a hazai élelmiszerfeldolgozó-ipart, cukoripart, növényolajipart, aztán bezárta a gyárakat, és hozta a saját áruját. Vagyis piacot vett magának, gyakorlatilag ingyen. De elmagyarázták nekünk Steinmannék, hogy ez a belépő a jólétbe. Hacsak úgy nem…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Steinmannék jólétébe tényleg ez volt a belépő. A maradék 9.9 millió meg kit érdekel?

Válaszok:
legyetek | 2019. augusztus 30. 18:46

ez a sváb-szláv keverék megint hazudik, most nem hallom a bankárok gyalázását. ja, persze az már a Lőrincé.

A többi állításról mi a véleményed? Mert a napi 5 millió dollár - ha elírásról van szó - nagy része megspórolható lett volna, ha Grószék, menteni akarván a szocializmust, nem adják oda külföldi elköltésre, hanem ők hozzák be a vágyott iparcikkeket. A külker cégek nagyban vásárolva kedvezőbb árat tudtak volna elérni.

A vidék szegény, és mégis onnan jön a szavazó bázis. Vidéken valamiért nem értik, nem szeretik Grosvenor ideáit.

Ausztriában is a vidéki szavazatokkal jött létre a jobboldali koalíció, az ottani vidékiek hogyan látszanak erről a magas lóról nézve?

Addig nem rúg labdába a balliberális oldal, amíg csak lenézéssel tud viszonyulni a jobboldalhoz. Amíg nem veszik észre, hogy a szocializmus mellékhatása olyan reflexeket alakított ki, amelyek jelzik a más köntösbe bújtatott diktatórikus törekvéseket.

Globalizáció, vagy internacionalizmus, ha mindkettő üldözi a szuverén nemzeti gondolkodást, akkor miért lennének mások? A liberalizmus, mint nemzetközileg is erővel terjesztett, felsőbbrendűként kezelt ideológia, az ugyanígy erőltetett kommunizmussal egymás mellé állítva nem különböznek egymástól. A birodalom kritikája egykor a szovjetellenesség volt, és büntették, ma az EU kritikája jelenti ugyanazt. A kommunista ideológia kritikája egykor elítélendő és szankcionálandó revizionizmusként szerepelt, ma a liberalizmus kritikáját ugyanígy üldözik.

És az egészben a hab a tortán, hogy amíg mindenki náci, aki ellentmond, addig a kommunizmus a maga sokkal több áldozatával, hosszabb regnálásával pusztán gyerekcsíny, amit szép lassan rehabilitálnak a fent leírt hasonlatok alapján. Az Apró klán ideológiailag is egyenes ágú, csak átszínezett leszármazottairól, a hozzájuk csatlakozott egykori KISZ KB titkárral együtt kiderül, hogy EU kompatibilisek, régóta egy követ fújva egykori állítólagos üldözötteikkel, az SZDSZ árvákkal.

Te pedig lenézően ostobának mondod azokat, akik ezt vidéken, a nagyvárosinál természetesebb gondolkodású közegben, de akár a városokban is észreveszik. Sőt ezt az egykori vasfüggöny kelet oldalán, a sikertelenül integrált, és lenézett egykori NDK területet is figyelembe véve egyaránt észreveszik.

A történelem ismétli önmagát. A háború után minden szépet és jót ígérő kommunisták diktatúrát vezettek be, a rendszerváltáskor minden szépet és jót ígérő liberálisok, rehabilitálva a kommunista rendszer művelőit, vezetőit szintén a diktatúra felé haladnak.

Steinmannék kitalálták maguknak a pénznyomtatást és a kamatot, a többieknek meg a piacgazdaságot.

Szerintem kb ennyi a történet.

Sztem csak annyi történt, kisp.csű elvtárs, hogy vagy X-eltek, vagy a kutya sem foglalkozik veled. Előre az újabb nickért!

Egy lap tegnapi száma már múlt. Akkor veszteséges, ha nem csinálják jól. A baloldal egy korábban tartalmas lapot is képes teljesen lenullázni. Pl. HVG.

Ha már migránsválság:

https://index.hu/belfold/2018/..

Ami meg a manipulált és hamis tartalmakat illeti:
https://index.hu/kultur/media/..

Tudom téged ezért fizetnek és ezért szórod az ostobaságot, de ezzel ártasz az országnak. A 25 IQ-val is találhatnál magadnak hasznosabb pénzkereseti módot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés